Gül, sadece bu iki atamayı geri çevirdi

Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'e sunulan kanunlardaki tavrını, atama kararlarında da gösterdi. Gül'ün önüne 8 ayda 532 adet atama kararı gelirken bunlardan sadece 2'sini geri gönderdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 60. hükümet döneminde bakanlıklar tarafından hazırlanan atama kararnamelerinden Başbakanlık tarafından iade edilen ve yine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından göreve geldiğinden bu yana Başbakanlığa iade edilen atama kararnamelerine ilişkin soru önergesine verilen yanıt, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 8 aylık görev süresi boyunca sadece 2 atama kararnamesini Başbakanlığa geri gönderdiğini ortaya koydu. Gül'ün göreve geldiği 29 Ağustos 2007'den bugüne kadar Hükümet Çankaya Köşkü'ne toplam 532 atama kararnamesi gönderdi. Gül bunların 530'unu onaylarken, iade ettiği iki atama kararnamesi ise Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı'na yapılan atamalar oldu. Gül, Halil Torun'un Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi ve A.Ş Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan alınması ve yerine Yıldıray Koçarslan'ın atanmasına ilişkin kararnameyi, Anayasa'nın ?yasama ve yürütme organları ile idarenin mahkeme kararlarına uymak zorunda? olduğunu hükme bağlayan Anayasa'nın 138'nci maddesiyle, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28'nci maddesi hükümleri gereğince Başbakanlığa geri gönderdi. Gül'ün iade ettiği ikinci atama kararnamesi ise Aziz Doğan'ın Hazine Müsteşarlığı Hazine Başkontrolörlüğüne atanması oldu. Gül'ün gerekçesini ise "yurtdışından daha önce merkeze alındığından, karar metnine yurtdışındaymış gibi yazıldığından iade? oluşturdu.

-BAŞBAKANLIK DA İKİ ATAMAYI GERİ ÇEVİRDİ -

60. Hükümet döneminde Başbakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Halil Tokel'in Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğine atanması ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Kadri Süreyya Özdener'in bakanlık müşavirliğine atanmasını, ?uygun bulunmadığı' gerekçesiyle iade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber