Vergi Dairesi müdürü tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde Rüşvet Aldıkları İddiası ile 'Veren 06' Operasyonu ile Gözaltına Alınan 7 Kişi Adliyeye Sevk Edildi. 8 Saat Süren Mahkemenin Ardından Çorlu Vergi Dairesi müdürü ve 2 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Kondu

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 aydır yürüttüğü 'Veren 06' kod adlı planlı operasyon kapsamında gözaltına alınan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel ile birlikte 6 kişi yoğun güvenlik önlemi altında Çorlu Adliyesi'ne tutuklanma istemiyle sevk edildi.

Yaklaşık 8 saat süren yargılama sürecinde gözaltında bulunanlardan Çorlu Vergi Dairesi memuru A. G., İstanbul Vergi Dairesi memuru A.Ö., Tahir Y. ve Erdinç A. soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı, Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, Mali Müşavir N. K. ve manav İ. B.' yi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti.

Ek gözaltı süreleri ile birlikte 4 gündür Çorlu Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan 7 kişinin yargılanmaları 8 saat sürdü. 4 kişi ise akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, mali müşavir N. K. ve manav İ. B. çıkarıldıkları mahkemece 'Rüşvet, irtikâp ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturma ile 3628 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar, Çorlu Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından Tekirdağ Cezaevi'ne kondu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber