Fedakar doktor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Başkale İlçe Devlet Hastanesi'ne gönüllü doktorluk yapmak üzere gelen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Laçin Habibi, kiralık ev bulamadığı için hastanede kalıyor.

İlçeye yaklaşık iki ay önce gönüllü olarak görev yapmak için gelen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Laçin Habibi, gösterdiği başarı ile vatandaşların gönlünü kazandı. Dr. Habibi, ğörev yaptığı 2 aylık süre içerisinde bin 500 poliklinik hizmeti verdi, 35 ameliyat gerçekleştirdi. Mesleki bilgi ve tecrübesini Başkale halkına sunmaya kararlı görünen Dr. Laçin Habibi, genel cerrahi alanında yapılacak tüm ameliyatları Başkale Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirmek ve hastaların Van'a sevkini önlemek için çalışıyor.

İran asıllı olan ve 1973'ten beri Türkiye'de bulunan Habibi'nin Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu ve 25 yıldır doktorluk yaptığı belirtildi. İlçenin ilk ve tek gönüllü doktoru olan Habibi "Başkale'de görev yapmak istememin sebebi ilçe halkının sıcak davranışlarıdır. Burada insanlar bana çok iyi ve samimi davranıyorlar. Hastanemizdeki ilk hedefim hastaların başka illeri sevkini önlemektir" dedi.

İlçe halkı ise, eşi ve çocukları Antalya'da olan Op. Dr. Laçin Habibi'nin geldiği günden beri kalacak kiralık ev bulamadığı için hastanenin servis katındaki bir odada kaldığını belirterek bu duruma çok üzüldüklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber