Kapıkuledeki rüşvet operasyonu, TIR kuyruğuna neden oldu

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda jandarma tarafından gerçekleştirilen Rüşvet Operasyonu'nda 10 memurun gözaltına alınmasının ardından yaşanan memur sıkıntısı, TIR kuyruğunun uzamasına neden oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki TIR kuyruğu 13 kilometreye kadar ulaştı.

TIR sürücüleri, "Sınır kapılarında rüşvetsiz görülmüyor. Vermediğin zaman bekle diyor. Eğer aracında fazla mazot olduğunu görünce para almadan bırakmıyorlar. Bir keresinde 10 milyon lira verdim, parayı az bulup üzerime attı. Ben de hiç vermeyip cezamı ödemeye giderken, diğer memur gelip beni ikna etti ve 10 milyon lirayı aldı. Bazı arkadaşlar Bulgaristan'da et kestirip getiriyor, burada yakalanıyorlar, veriyorlar, 10 Euro geçiyorlar, bu et de hastalık var mı, deli dana var mı kimsenin umurunda değil. Rüşvet artık adet haline geldi ve onlar istemeden biz veriyoruz" diye konuştu.

Bir TIR sürücüsü ise, para ile sınır kapısından her şeyi geçirmenin mümkün olduğunu belirterek, "Ver parayı sınırdan ananı da geçir, babanı da geçir, sülaleni de geçir. Para her şeydir burada. Adamların malına mülküne bakın, altındaki arabaya bakın, aldığı maaşla o arabayı alabilir mi. Eğer rüşvet vermezseniz bekle orda diyor ve senin işlemini yapmıyor. Parayı ver rahat rahat geç, burada sistem böyle" dedi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber