Türksat 3-A fırlayacak TV ve internette konfor artacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman DEMİRKAN/ANKARA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 23-24 Mayıs'ta Türksat 3-A Haberleşme Uydusu'nun uzaya fırlatılmasıyla, televizyon ve internet yayınlarının konforunun önemli ölçüde artacağını bildirdi.

Yıldırım, böylece TV yayınlarının daha net izleneceğini, internet erişiminin de daha hızlı gerçekleşeceğini kaydetti. Yıldırım, "Yeni uydumuz Türksat 3-A devreye girince, 15 yıl önce fırlatılan ve bugüne kadar haberleşmemizi sağlayan Türksat 1-B uydusu devre dışı kalacak. Yeni uydumuz Türksat 3-A, bugüne kadar Türkiye'nin kapasitesi en yüksek uydusu olacak. Bütün iletişim olanakları kolaylaşacak, hızı ve kalitesi artacak. Bu uydu, sadece Türkiye'nin haberleşmesine değil, dost-kardeş ve komşu ülkelerin haberleşmesine de katkıda bulunacak" dedi.

Ev-iş telefonunun pabucu dama

Bakan Yıldırım, GSM firmalarının büyük bir rekabetle fiyat düşürmeleri sonucu, ev ve işyerlerindeki kablolu telefona ilginin düştüğünü bildirdi. "Son dönemde kablolu telefon abonesinde artış olmadığı gibi, artan nüfus dikkate alındığında reel olarak, önemli ölçüde düşüş var" diyen Yıldırım, bunda KDV, ÖTV ve özel iletişim vergisinin yüksekliğinin etkili olduğunu kaydetti.

Vergide çözüm arayışı

İletişimdeki "vergi yükünün fazlalığını" kabul eden Yıldırım, cep telefonları ile rekabet edebilmek ve abonelerin kablolu telefondan kaçışını önlemek için, öteden beri bir çözüm arayışı olduğunu bildirdi, "Ancak, bu biraz da bütçe imkanlarına bağlı" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber