İnsan kaçakçısı Astsubay ile çetesi tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet ERTAN/BALIKESİR, (DHA)

BALIKESİR'in Edremit ilçesi'nde, insan kaçakçılığı çetesine yönelik olarak düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan 1'i astsubay, 9 kişiden 7'si tutuklandı.

Suriye, İran ve Irak'ın da aralarında bulunduğu ülkelerin vatandaşı olan kişilerin Türkiye'ye yasadışı yollardan girişini yaptıran ve bunları kurdukları organizasyon çerçevesinde, kişi başına yaklaşık 4 bin YTL. karşılığında Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollarla geçiren suç şebekesinin varlığının ihbarı üzerine, jandarma ekipleri bir operasyon düzenlendi. Operasyonlar sırasında 9 kişi gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığında kullanılan 2 şişme bota ve 10 N 1643 plakalı otomobile el konuldu. Edremit ilçe merkezi, Edremit Zeytinli Beldesi ve Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Ahmetçe Köyü'nde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Kazdağları'nda konuşlu 201 No'lu Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda Hava İkmal Kıdemli Başçavuş 44 yaşındaki A.C.D., 25 yaşındaki E.D., 42 yaşındaki S.S., 31 yaşındaki M.K., 35 yaşındaki M.T., 45 yaşındaki H.D., 35 yaşındaki M.Ç., ?suç işlemek amacı ile örgüt kurma, göçmen kaçakçılığı' suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, olayla ilgili 43 yaşındaki N.A. ve 18 yaşındaki E.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Edremit ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi (3 Mayıs) gecesi yaptığı operasyonlarda, Edremit'in Altınoluk açıklarında, bir şişme botun içerisinde yakalanan 17 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildikten sonra verdikleri ifadeler doğrultusunda, Altınoluk beldesi sahillerinde 2 ayrı grup halinde 28 kaçak daha olmak üzere toplam 45 kaçağı yakalandı. Altınoluk Jandarma Komutanlığı'na getirilen Somali, Afganistan ve Moritanya uyruklu oldukları belirlenen kaçaklar, sınır dışı işlemleri için Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kaçaklar, boşaltılan Edremit Kapalı Cezaevi'nde misafir ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber