Öfkeli yolcu polisi hastanelik etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azerbaycan Havayolları ile İstanbul'dan Bakü'ye gitmek isteyen Z.G isimli yolcu ile polis arasında yurt dışına çıkış harç pulu yüzünden çıkan tartışma arbedeye dönüştü.

Çıkan arbede sırasında güvenlik güçlerine hakaretler yağdıran ve gelen bir darbe sonucu burnu kırılan Z.G, bir polis memurunun dudağını patlattı. Azerbaycan'da çalışan Z.G, Azerbaycan Havayolları'nın J2-076 sefer sayılı uçağı ile Bakü'ye gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra pasaport kontrol noktasına geldi. Burada görevli polis memuru Fatih Karabörke yolcuya harç pulu almak zorunda olduğunu ikaz etti. Yolcu Z.G Bakü'de çalıştığını, bu nedenle harç pulu almayacağını söyledi. Polis Karaböke, kuralın değiştiğini ve yurt dışında çalışsa bile pasaportunda konsolosluktan verilmiş "Oturma ve çalışma izni vardır" yazılı damganın olması gerektiğini söyledi. Uzun süre itiraz eden 50 yaşındaki Z.G. kontrol noktasından ayrılıp harç pulu almaya gitti.

Rizeli olduğunu söyleyen Z.G. bir kez daha pasaport kontrolüne geldi ve kendisini uğurlamaya gelen yeğenleriyle bir kez daha vedalaştı. Polis noktasına bir kez daha gelen Z.G bu kez iddiaya göre, "İstediğinize harç pulu aldırıyorsunuz, istediğinize aldırmıyorsunuz. Bu ülke her türlü hainliği hak ediyor. Sizin gibi şerefsizlere kurşun sıkanlar haklı" dedi. Bunun üzerine polis memuru kendisinden şikayetçi olduğunu söyleyerek, kısım amirliğine davet etti. Bu sırada Z.G ve kendisini uğurlamaya gelen iki yeğeni de yolcunun girmemesi gereken bariyerleri atlayarak dayılarının yanına geldi. Kısım amirliği önüne gelindiği sırada bir anda arbede başladı. Arbede kısım amirliği koridorunda yumruklu kavgaya dönüştü. Bu sırada Z.G ve yakınları polis memuru Fatih Karabörk'e kafa atarak dudağını patlattı. Neye uğradığını şaşıran polis memuru da Z.G'ye yumruk attı. Yumruk nedeniyle Z.G'nin burnu kırıldı. Kavgaya müdahale eden polis memuru Erşat Kösedağ da yüzü ve kolundan yaralandı.

İlk tedavisi Portclinic'te yapılan yolcu Z.G, daha detaylı tedavi için International Hospital'a götürülürken "Ben polise hakaret etmedim. Ben Rizeliyim öyle bir şey demem. Suçsuz yere dayak yedim" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber