8 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞMELER

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:15.30/14.30)

-YENİ ATANAN VALİLER BAŞBAKANLIKTA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve yeni atanan valileri Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat:11.00)

-BM GENEL KURUL BAŞKANI KERİM ANKARA'DA

-BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşüyor. (Saat:14.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Srgjan Kerim ile Dışişleri Konutu'nda akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat:20.00)

-TOPTAN, KIZILAY HEYETİNİ KABUL EDİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'yi TBMM Tören Salonu'nda kabul ediyor. (Saat:14.00)

-TUTANAKLARA ERİŞİM PROJESİ

-TBMM Genel Kurul Tutanaklarına Erişim Projesi İntranet Erişimine Açılış Töreni, TBMM Büyük Grup Salonu'nda yapılıyor. Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılıyor. (Saat:10.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Yap-İşlet-Devret Kanun tasarısı görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. (Saat:13.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyonu'nda, Zirai Mücadele Ve Zirai Karantina Kanununda değişiklik öngören tasarı ele alınacak. (Saat:11.00)

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, TÜBİTAK Kanununda değişiklik öngören tasarı

görüşülecek. (Saat:10.30)

-KİT Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün 2006 yılı hesaplarını denetleyecek. (Saat:10.30)

-Çevre Komisyonu, Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıyı ele alacak. (Saat: 11.00)

-MECLİS'TE TÜRK TANITMA VAKFI KOKTEYLİ

-Türk Tanıtma Vakfı kokteyli, TBMM Tören Salonu'nda veriliyor. Kokteyle, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanı sıra bazı bakan ve milletvekilleri de katılıyor. (Saat:19.30)

-BAKAN EKREN, İSTATİSTİK ARAŞTIRMA SEMPOZYUMUNA KATILACAK

-17. İstatistik Araştırma Sempozyumu'nun açılış töreni Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de katılımıyla TÜİK Konferans Salonunda yapılıyor. (Saat:09.30

-MART AYI SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Sanayi Üretim Endeksi'nin Mart ayı sonuçlarını açıklıyor. (Saat:10.00)

-YENİDEN SSGSS GERİLİMİ

-TBMM'de görüşmeleri yoğun tepkilere neden olan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının, işçi ve kamu sendikaları çevrelerinde yeni bir tepki dalgası yaratması bekleniyor. İstanbul'daki olaylı 1 Mayıs gerilimini üzerinden atamayan işçi ve kamu sendikalarının bugün, yasayla ve yasanın onaylanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

-CHP, bugün Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için çalışma başlattı. CHP'nin yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için başlattığı çalışmaya TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK de destek veriyor.

-301'DE YENİ SÜREÇ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı ve TCK'nın ?Türklüğe hakareti? düzenleyen 301. maddesiyle ilgili kanuna ilişkin yeni süreç başlıyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanması beklenen yasa, görülmekte olan davaların seyrini de değiştirecek.

-Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin 301'e ilişkin değerlendirmeler yapması bekleniyor.

-NİSAN'DA BİN 39'U BEBEK TOPLAM 439 BİN KİŞİ SSK'LI OLDU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın emeklilik yaşını 65'e çıkaran maddesinin 30 Nisan'da yürürlüğe girecek olması nedeniyle binlerce aile çocuklarının sigorta başlangıcını yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Nisan ayında 0-2 yaş arasındaki bin 39 bebek, SSK'ya kaydedildi. Yasal olarak sadece reklam ajanslarında ve sinema şirketlerinde çalışabilen 15 yaş altı 12 bin 19 çocuk ilk kez sisteme giriş yapmış oldu.

-?GÜLER?İSTAN CUMHURİYETİ

-İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının öncesi ve sonrasında gündemin ilk sırasına oturan Vali Muammer Güler'in ismi bir kez daha tartışmaya açıldı. 1 Mayıs'ta uygulanan polis müdahalesi ve ardından yaptığı açıklamalarla eleştirilerin odağı olan Muammer Güler'in isminin verildiği kurumlar, Meclis gündemine taşındı.

-İstanbul Valisi Muammer Güler'in ismi, görev yaptığı Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da birçok okul, yurt, hastane, sağlık ocağı, spor salonu gibi kamu hizmet binalarının yanı sıra köprü, yol, kavşak, mahalle, cadde ve sokaklara verildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bu durumun nedenini sordu.

-AKİM'DEN ÖĞRENCİ AFFI YORUMU: ?DÜZENLEME OY ALMAK AMACIYLA YAPILMAZ?

-Öğrenci affı bekleyen geçlerin sürekli başvuruda bulunduğu AKP İletişim Merkezi, bir gencin başvurusuna, ?Yapılacak her işlem ve düzenleme oy almak amacıyla değil, vatandaşın istek ve arzuları doğrultusunda, yaşanan mağduriyetin giderilmesi, amacıyla yapılır. Gerçekten af yapılması zaruri hale gelmişse elbette yapılacaktır? cevabını verdi.

-IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ HAVA KUVVETLERİ'NE DEVREDİLİYOR

-Işıklar Askeri Lisesi, 2008-2009 öğretim yılından itibaren Işıklar Askeri Hava Lisesi olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Bursa Işıklar Askeri Lisesi, 1 Temmuz 2008'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilecek. Eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da mezun olduğu lise olarak bilinen Işıklar Askeri Lisesi'nin mezunları arasında çok sayıda kuvvet komutanı da bulunuyor.

-ANNELERE DOĞA SEVER ARMAĞAN

-ÇEKÜL Vakfı'nın önerdiği alternatif yol ile Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan ?Anneler Günü?nde isteyenler, annesine ağaç hediye edebilecek. Hediye edilen ağaçlar, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gözetiminde hediye edilen kişi adına yetiştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber