AKP'li vekillerden Erdoğan'a: Yorgun bakanlar var kabineyi değiştirin

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veli TOPRAK /ANKARA

İLK KEZ AKP'de Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in gündeme getirdiği ?kabine? sorunu, milletvekillerinin isyanına dönüştü. Başbakan Erdoğan'ın gruplar halinde dinlediği milletvekilleri kabine değişikliği istedi.

Milletvekilleriyle 50'şerli gruplar halinde görüşen Erdoğan, 6 gruptan 5'iyle görüşmelerini dün tamamladı. Erdoğan, önceki akşam ve dün sabah iki ayrı milletvekili grubuyla bir araya geldi. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısında toplam 100 vekille AKP'nin kapatma davasını konuşan Erdoğan, tek tek vekillerin görüşlerini aldı. Edinilen bilgilere göre, basına kapalı toplantılarda AKP'li vekiller birbirinden ilginç önerilerde bulunurken, parti yönetimi ve Bakanlar Kurulu ve danışmanları nedeniyle sert eleştiriler dikkat çekti. Kimi milletvekillerinin görüşleri salondaki tansiyonu yükseltirken, Erdoğan'la milletvekilleri arasında zaman zaman ilginç diyaloglar da geçti. Edinilen bilgiye göre AKP'li vekillerin Başbakan Erdoğan'la olan diyalogları şöyle:

AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu: Eğer hiçbir önlem alınmaz (Anayasa değişikliğini kastediyor) ve AKP kapatılırsa size hakkımı helal etmiyorum.

Erdoğan: Alacağımız karara da herkes uyar. Öyle 'hakkımı helal etmiyorum' olur mu?

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan: Parti yönetimini değiştirin, bakanları değiştirin. İbn-i Haldun 'lider duvarın arkasını gören kişidir'der. Yanınıza güçlü siyasi danışmanlar alın.

Erdoğan: Dere geçilirken at değiştirilmez.

AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara: Hep dere geçiyoruz zaten atın da değişmesi gerekmez mi?

Erdoğan: Dere geçmediğimiz günler de gelecek.

AKP Mersin Milletvekili Ömer İnan: Sivil Anayasa'yı getirin, tümden değiştirin. Yorulan bakanları da değiştirin.

AKP Batman Milletvekili M. Emin Ekmen: Laiklik bahane. Siz bu ülkede ne kadar çatışma, ayrışma konuları varsa bir bir çözüyorsunuz. 80 yıldır çözülemeyen Kürt sorununu çözdünüz. Bu ülkede İttihat ve Terakkicilerle Milli İradeciler arasındaki kavganın finali bu davadır

AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut: Anayasa değişikliği kapatma sürecini etkilemez.

Toplantıda, Anayasa değişikliği yapılması halinde 330'un altında kalacağı yorumları da gündeme geldi. Bir milletvekilinin, ?Ben buna inanmıyorum. 40 gün kar yağar, bir gün ava çıkılır. Ben içimizde oy vermeyecek arkadaş olduğunu düşünmüyorum? dediği öğrenildi.

Erdoğan: AKP pırıl pırıl, ter temiz bir parti. Yüzde 47 oy aldık. Böyle siyasi bir dava ile kapatılacağımıza inanmıyorum. Her türlü önlemi aldık. A, B, C planlarımız var. Gelişmelere göre planlarımızı yürütüyoruz.

Doktor tavsiyesi: Biraz dinlenin

SAĞLIK eski Bakanı ve Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Erdoğan'a dinlenmesi önerisinde bulundu. Eryılmaz, ?Doktor olarak size bir tavsiyem olacak. Haftanın 7 günü çalışıyorsunuz. Pazar gününü kendinize ayırın, dinlenin? dedi. Erdoğan'ın bu öneriye tebessüm ettiği ve yorumda bulunmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber