Spor liselerine öğrenci alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.01.01.379 / 4435 09../ 05 / 2008
Konu :Spor Liselerine Öğrenci Alımı

GENELGE
2008 / 27

İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Spor Liseleri Yönetmeliği
2008-2009 öğretim yılında spor liselerine öğrenci alımları ile ilgili iş ve işlemler; ilgi Yönetmelik, EK-4'deki açıklamalar ve aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülecektir.

1. Öğrenciler spor liselerine ders yılı sonundan itibaren 29 Temmuz 2008 tarihi mesai bitimine kadar doğrudan veya posta ile müracaat edeceklerdir. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2. Öğrencilerin yetenek sınavları; spor lisesi müdürlüklerince 18-20 Ağustos 2008 tarihlerinde ilgi Yönetmeliğin 9'uncu maddesi çerçevesinde yapılacaktır.

3. Sınav sonuçları; kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenerek, 21 Ağustos 2008 tarihi mesai saati sonuna kadar okulda görülebilecek şekilde ilân edilecektir.

4. Öğrencilerin kesin kayıtları 25-27 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.

5. Açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek, 28 Ağustos 2008 tarihi mesai saati sonunda okul müdürlüklerince ilân edilecek ve durum öğrenci velilerine en seri şekilde duyurulacaktır.

6. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları, 01-02 Eylül 2008 tarihlerinde yapılacaktır.

7. 02 Eylül 2008 tarihi mesai saati sonunda açık kontenjanı bulunan okullar, yedek listeden açık kontenjan kadar öğrenci kayıtlarına 03-05 Eylül 2008 tarihleri arasında devam edeceklerdir.

8. Yedek listesi olmayan veya yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar, 08-12 Eylül 2008 tarihleri arasında valilikçe belirlenecek takvim ve EK-4'deki açıklamalar çerçevesinde yetenek sınavı ile yeniden öğrenci alacaklardır. Ancak, yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar, yedek listenin dışında kalan açık öğrenci kontenjanı için sınav yapacaklardır.

Valilikçe belirlenen takvim millî eğitim müdürlüğünün web sayfasında yayımlanarak duyurusu yapılacaktır.

9- Kontenjan dolmaması durumunda yeni ders yılının ilk haftasının son işgünü olan 19.09.2008 tarihi çalışma saati bitimine kadar sıralamaya göre yedek listeden kayıtlara devam edilecektir.

10- Valilikçe belirlenen takvim doğrultusunda yapılan kayıtlar sonunda açık kontenjanı bulunan okullar, açık kontenjanlarını 22 Eylül 2008 tarihi mesai saati sonuna kadar [email protected] adresine ve Bakanlığın 0 312 419 21 17 nolu faksına bilgi vereceklerdir.

Konunun spor lisesi ve ilköğretim okulu müdürlüklerine duyurulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda gereğini rica ederim.

EK-4
SPOR LİSELERİ İLE İLGİLİ YAPILACAK İŞLER

A-BAŞVURU ŞARTLARI VE ŞEKLİ
Spor lisesi yetenek sınavına müracaat edecek öğrencilerin şu şartları taşımaları gerekir.
1. İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;
a) Yurt içindeki okullar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki okulların 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait Beden Eğitim dersinin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4.00,
b) Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı öğretim yılı başında 8'inci sınıfa kaydolan öğrencilerden Beden Eğitimi dersinin yalnız 8'inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4.00,
c) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayarak denkliğini yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin son beş yılına ait Beden Eğitimi dersinin yıl sonu notlarının aritmetik ortalamasının en az 4.00,
d) Beden Eğitimi ve spor yapmasına engel hâli bulunmadığını belirten, tek tabipten alınmış sağlık raporu olduğunu belgelendiren öğrenciler yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri spor lisesi müdürlüklerine Form Dilekçe (EK-2) ile başvurabilirler.

Öğrenciler, mezun oldukları ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları Not Durum Çizelgesi (EK-1) ile Okul Kontenjanları (EK-5) listesinden bir okulu tercih ederek Form Dilekçe (EK-2) ile başvuruda bulunabilirler. Öğrenciler birden fazla okulu tercih edemezler.

B-İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER

1) Başvuru şekli ve sınavlarla ilgili hususları öğrencilere duyurur.
2) Başvuruda bulunan öğrencilerin beden eğitimi dersleri ile ilgili 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve
8'inci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalamalarını tespit eder.
3) Başvuru şartlarını taşıyanlardan isteyenlere Not Durum Çizelgesini (EK-1) düzenleyerek verir.

C-SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER
1) Başvuruda bulunan öğrencilerin Sınav Giriş Belgesini (EK-3) düzenleyerek ilgili öğrencilere
gönderir ve sınava girmelerini sağlar.
2) Sınava girmesi uygun görülen öğrencilerin listelerini hazırlar.
3)Okul müdürünün başkanlığında en az üç beden eğitimi öğretmeninden oluşan sınav komisyonunu oluşturur.
4. Sınavlardan önce, öğrenci alımlarına esas teşkil edecek komisyonca belirlenmiş sınav esaslarını öğrencilere duyurur.
5) Sınav komisyonlarının görevlerini belirleyerek ilgililere duyurur.
6) Sınavların ilgili mevzuatına göre en iyi şekilde yapılmasını sağlar.
7) Sınavlar sonunda komisyonca belirlenen esaslar çerçevesinde asıl ve yedek olarak kazananları
tespit eder ve listeler halinde okulda duyurur.
8) Belirlenen takvim çerçevesinde, öğrencilerin kayıt ve kabul işlemlerini sonuçlandırır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber