Sivas Bayındırlık Müdürü 30 milyon YTL'lik vurgundan gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Halife YALÇINKAYA-Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta ihalelerde yolsuzluk yapıldığı ididaları üçzerine polisin gerçekleştirdiği ?Vurgun 58' operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı. Zanlılar ihaleye fesat karıştırmak, çete kurmak, vergi kaçırmak, rüşvet alıp vermekle suçlanıyor.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile buraya bağlı olarak iş yapan inşaat firmalarının yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine araştırma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah baskın düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mustafa Doğan'ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alanınlar arasında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ünde görevli şube müdürleri, kontrolörler, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nde görevli memurlar ile müteahitter olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre zanlıların yaptığı yolsuzluğun 30 milyon YTL'yi bulduğu ileri sürüldü.

İHALENİN ADI ?BAKLAVA?

Gözaltına alınan zanlılardan müteahhit M.A.'nın evinde yapılan aramalarda uzun namlulu silah ve çok sayıda G3 ile Kalaşnikof tüfek mermisi buludu.

Teknik takipte müteahitlerin ve müdürlerin telefon konuşmalarında ihale için ?baklava' şifresini kullandığı, ?Baklavayı aldın mı' ve ?Baklavaları çocuklara dağıtın mı' dedikleri ortaya çıktı.

Bazı müteahhitlerin de rüşvet olarak müdürlere kadın gönderdiği, kredi kartı borçlarını ödediği ve yurt dışı tatile gönderdiği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber