Şehitlerimizi uğurladık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen jandarma er Gökhan Uzun'un cenazesi, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Gökhan Uzun için, Kavaklı Rahman Cami'de öğle namazının ardından tören düzenledi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Asım Aykan, Mustafa Cumur, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, toplumu özgür ve parçalanmayacak bir ulus yapmak için göğüslerini siper ettiklerini söyledi.

Albay Sönmez, ''Onun için Türk Ulusu, kahraman şehitleri huzurunda, bıraktıkları mirasın bekçisi olarak başı dik durmaktadır. Hain örgüt üyeleri bilmelidir ki bundan sonra da canımızı vermeye, kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir kişi kalmayıncaya kadar cani örgütü bitirmeye yeminliyiz'' dedi.

Şehit er Uzun'un cenazesi, daha sonra Yenimalle Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

***

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen Jandarma Er Yurdakul Alcan'ın (21) cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Alcan için Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, şehit erin ailesi ve yakınları ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Alcan'ın cenazesi top arabasına konuldu. Alcan'ın cenazesinin götürülmesi sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Şehidin annesi Nazlı Alcan da ''Oğlumun bana Anneler Günü hediyesi şehitliği oldu. Kınalı kuzuma kıyanları Allah kahretsin. Yurdakul bizim canımız, ciğerimizdi. Bizim yüreğimizi yakanlara, bu ülkenin birlik ve beraberliğine göz dikenlere lanet olsun. Bu ülke için Yurdakulum şehit olmuş, feda olsun'' dedi.

Şehit Alcan'ın Hükümet Konağı önünde top arabasından alınan cenazesi, cenaze aracına konulduktan sonra götürüldüğü Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.

***

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen Jandarma Er Serhat Genç'in cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Er Serhat Genç'in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan askeri törenle alındı.

Törene, şehit Serhat Genç'in yakınları, Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, askeri yetkililer katıldı.

Cenaze, buradan Genç'in Güvenlik Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Serhat Genç'in evinin bulunduğu sokaktaki evlere, Türk bayrakları asıldığı görüldü.

Gönül Genç, cenazenin eve getirilmesi sırasında ''Oğlum Anneler Günü'nü kutlamaya geldi'' diye haykırdı.

Serhat Genç'in askere gitmeden 15 gün önce nişanlandığı Ganimet Çot da ''Serhat bana bakıyor. Serhat kalk, beni de götür'', ''Bizi neden ayırdılar'' diye konuştu.

Evin önünde dua edilmesinin ardından cenaze, alkışlar ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Muratpaşa Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazına, şehit erin ailesi, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Vali Alaaddin Yüksel, CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü ve Osman Kaptan, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehir erin cenaze namazını, Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser kıldırdı.

Cenaze töreni sırasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Vali Yüksel, şehidin ailesine taziyelerini iletti.

Şehidin cenazesi, namazdan sonra bir süre vatandaşların omuzlarında taşındı ve ardından top arabasına konuldu.

Top arabasının arkasında Bakan Mehmet Ali Şahin ve Vali Yüksel de bir süre yürüdü.

Bu sırada, vatandaşlar ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' diye slogan attı.

Bir genç de ''Serhat'ım bayrak oldu, anasına hediye oldu. Anneler Günün kutlu olsun Gönül Anne'' yazılı döviz açtı.

Şehit erin cenazesi, Uncalı Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

***

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen jandarma er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi, Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde toprağa verildi. Şehit er Halil İbrahim Atasagun için öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şehit Atasagun'un Hakkari'deki bir Şehitlik önünde çektirdiği fotoğraftan duygulandığını söyledi.

Bakan Eroğlu, ''Şehit evladımızın askerlik dönüşü anne ve babasını rahat yaşatması için çabaları olduğunu, bir sözü olduğunu öğrendim. Bu şehidimizin bize bir vasiyetidir. Şehidimizin anne ve babasını, yakınlarını rahat ettirmek bizim görevimizdir. Ruhut şad olsun'' dedi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Afyonkarahisar Milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit er Atasagun'un cenazesi, Çobanlar asri mezarlığında toprağa verildi.

-TÖRENDEN NOTLAR-

Şehit jandarma er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi önce evine getirildi. Anne Hanife Atasagun oğlunun cenazesini görmek için çırpındı. Tören alanında şehit ailesinin ağıtları dikkati çekti.

Törende, şehidin kardeşi Aysel Atasagun, ağabeyinin fotoğrafını askerlerle birlikte taşıdı.

Törende kadınlar erkeklerle birlikte cenaze namazı için saf tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber