Okul bahçesine yüksek gerilim trafosu olurmu?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nin bahçesine yapılmak istenen trafo, tartışmalara neden oldu. Okul Aile Birliği, can güvenliği gerekçesiyle trafonun yapımına karşı çıkıyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Gökdemir, okulun gelişimi ve hizmeti için gayret ettiklerini söyledi. Okulun ön bahçesinde öğrencilerin kullanım alanı ve dinlenme yeri olarak tahsis edilen bölüme TEDAŞ Müessese Müdürlüğü, okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme gereğince yüksek gerilim trafosu yapılmaya başlandığını anlatan Gökdemir, öğrencilerin can güvenliği, bahçe alanının daralmasından dolayı veliler olarak tehlikeli durumdan kaygı duyduklarını belirtti.

Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nın sürekli miting alanı olarak kullanıldığını hatırlatan Gökdemir, "Bu meydanın duvarına binlerce voltluk yüksek gerilim trafosunun yapılmasının olası bir faciaya davetiye çıkaracağı kanaatindeyiz. Durumun ciddiyetine binaen trafonun patlaması durumunda binlerce insanın ölebileceği kanaatindeyiz. Trafo inşasının durdurulmasını veya tehlike oluşturmayacak öğrenci ve miting alanı dışına çıkarılmasını istiyoruz. Tüm ilgililerin konuya duyarlı olmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber