Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin büyük bölümünde bugün de bahar yağışları görülecek. Hafta başından itibaren sıcaklıklar yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak. Bölge bölge 5 günlük hava durumu

Türkiye'nin büyük bölümünde bugün de bahar yağışları devam ediyor. Rüzgarlar ülke genelinde hafif ve batıda hava açarken, sıcaklıklar da yükseliyor. Yarın doğuda yağış yeniden kuvvetlenebilir.

İstanbul bugün parçalı bulutlu, yarın hava daha açık ancak rüzgarlı olacak. Ankara'da bulutlanma artıyor, kısa süreli bahar yağmurları görülebilir. İzmir yarın da açık olacak ancak poyraz kuvvetlenerek havayı serinletebilir. Bursa bugün hafif yağmurlu, Adana bulutlu olacak, Adana'nın kuzeyinde kalan ilçelerde de kısa süreli bahar yağmurları görülebilir. Bugün İstanbul 19, Ankara 17, İzmir 23, Bursa 18, Adana 23 derece.

Marmara bugün parçalı bulutlu, hafif rüzgar beraberinde sıcaklık biraz daha artıyor. Güneyde Balıkesir-Bursa civarında hafif yağmur görülebilir. Yarın bölgede hava daha açık olacak, ancak poyraz sert esebilir. Bugün Edirne 21, Sakarya 20, Çanakkale 19 derece.

İç Anadolu'da bugün hafif bahar yağmurları var. Rüzgar bölge genelinde hafif, ancak yağışla birlikte sıcaklık Sivas'ta 13 dereceye kadar iniyor. Yarın da bölgenin doğusunda Sivas-Kayseri-Niğde boyunca yağışlar devam edebilir. Bugün Konya 14, Eskişehir 16 derece.

Ege kıyıları hafta sonu da açık, Kütahya ve iç kesimlerde ise bulutlanma fazla olacak ve bahar yağmurları görülecek. Yağmur Afyon'da daha kuvvetli yağabilir. Yarın bölge genelinde hava açık olacak, ancak kıyılarda sert esecek poyraz havayı biraz serinletecek. Bugün Denizli 22, Muğla 21, Kütahya 16 derece.

Akdeniz'de bugün bahar yağmurları ile birlikte güneş de sıklıkla görülebilecek. Bugün Hatay-Osmaniye ve Kahramanmaraş boyunca yağmur kuvvetli yağabilir. Antalya 22 derece...

Güneydoğu'da bugün Gaziantep, Diyarbakır ve Batman civarında hafif yağmur bekleniyor. Diyarbakır 24 derece.

Doğu Anadolu'da bugün yağışlar hafifledi ancak Van-Hakkari arasında yağmur bir ara kuvvetli yağabilir. Yarın bölge genelinde yağışların kuvvetlenmesi bekleniyor. Bugün Erzurum ve Van 11, Malatya 18 derece.

Karadeniz'in batısı daha ılık, iç kesimlerde bahar yağmurları var, bugün Kastamonu-Samsun-Tokat arasında yağmur kuvvetli yağabilir, diğer yerlerde ise yağışlar hafif. Yarın Rize-Artvin arasında kuvvetli yağış bekleniyor. Bugün Trabzon ve Bolu 15, Samsun 14 derece.







Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber