Sağlık Bakanlığı büroratları il il dolaşıyor

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Bakan Recep Akdağ'ın katılımıyla gerçekleşen inceleme gezileriyle sağlıkla ilgili sorunlara yerinde müdahale ediyor.

Sağlık Bakanlığı, kendisine bağlı sağlık kuruluşlarının çalışma şartlarını yerinde görmek, sağlık personelinin ve vatandaşların sorunlarını tespit etmek amacıyla, üst düzey bürokratlarını seferber etti. Sağlık Bakanlığı tarafından ilk kez yapılan Türkiye Sağlık Envanteri Çalışmaları devam ediyor. Bakanlık, kendi bilgi havuzundaki verilerle Sağlık Envanteri'ni çıkarırken bu verilerin gerçekte de var olup olmadığını belirlemek amacıyla saha araştırması yapıyor.

Bu çerçevede, merkezdeki verilerle, sahadaki verilerin birebir örtüşmesi için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerden başlamak üzere, inceleme gezileri düzenleniyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere, Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler ve uzmanlardan kurulu heyetler, Türkiye çapında inceleme gezilerine başladı. İlk olarak Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır il merkezleri ve bütün ilçelerinde temaslarda bulunuldu. İnceleme gezileri merkezle taşra arasında daha sağlıklı iletişimi yeniden kurmaya ve koordinasyonu sağlamaya da yarıyor.

İlçelere yapılan gezi ve incelemelerden sonra valilik binasında, Bakan Akdağ'ın başkanlığında milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, bakanlık üst düzey bürokratları, ildeki mülki ve idari amirler ve üst düzey sağlık yöneticilerinin katılımıyla bir durum değerlendirme toplantısı yapılıyor. Bu toplantılarda, ele alınan bütün konular birleştirilerek çözüme kavuşturuluyor, varsa sorunların çözümü konusunda gerekli müdahaleler yerinde başlatılıyor.

Akdağ, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Artvin, Rize, Trabzon, Diyarbakır, Mardin, Van, Hakkari, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinde yapılan inceleme gezilerine katıldı. Türkiye Sağlık Envanteri'nin gerçekçi bir şekilde oluşması için bu inceleme gezilerini düzenlediklerini belirterek, "Geziler sırasında, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yapılan icraatların vatandaşımıza olumlu yansımalarını yakından gördüğümüz için mutluyum. Bu gezilerle, eksikleri yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla en son noktadaki sağlık kuruluşlarımızı ziyaret ediyor ve sistemdeki aksaklıkları çok yakından görme imkanı buluyoruz" diye konuştu.

Hizmeti vatandaşın ayağına getirmekle kalmıyor, ayağına kadar geldikleri vatandaşların sorunlarını da dinlediklerini anlatan Akdağ, "Bu çalışma, insan odaklı sağlık hizmeti hedefimizin en önemli atılımlarından birisidir" şeklinde konuştu. Bakan Akdağ, oldukça verimli sonuçlar alınan inceleme gezilerinin önümüzdeki günlerde Siirt, Batman, Şırnak, Muş, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri ile devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber