Sağlıkta elektronik imza dönemi

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki hastane, sağlık ocağı ile bağlı tüm birimlerde e-devlete geçişte zorluklar yaşanmaması için altyapı hazırlıklarına başladı.

Hekimevi'nde Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Caner Yıldız, Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, Adana'daki hastane başhekimleri, hastane müdür ve yardımcıları ile diğer ilgililerin katıldığı toplantıda, e-devlet elektronik imza teknolojileri hakkında bilgi verildi.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı hakkında da bilgi veren özel kuruluş temsilcileri, elektronik imza hakkında bilgi verilirken, e-ticaret ve e-devlet uygulamaları açısından önemli bir adım olacak "Elektronik İmza Kanun Tasarısı" hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, müdürlük ve bağlı hastaneler ile sağlık ocağı ve diğer sağlık birimlerinde e-devlete geçişte altyapı hazırlığının ve bilgisayar otomasyon çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Mercan, "Amacımız e-devlete geçişe sağlığı hazır hale getirmek, Başbakanlığın çalışmalarına uyum sağlamak. Bu nedenle elektronik imza hakkında da tüm birimlerimizi bilgilendirmekle kalmayıp altyapısını da hazır hale getireceğiz" dedi

Elektronik imza, Adalet Bakanlığı'nın Elektronik İmza Kanunu Tasarısı'nda "Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veri" olarak tanımlanıyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber