Vergi Denetmenlerinden hükümete ilanlı tepki

Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Maliye Bakanlığı'ndaki dört denetim biriminin tek çatı altında toplanmasını öngören yasa tasarısının kapsamı dışında tutulan Vergi Denetmenleri, günlük gazetelere verdikleri ilanlarla Hükümeti, tasarıda gerekli düzeltmeyi yapmaya çağırdı.

Maliye müfettişliği, hesap uzmanlığı, gelirler kontrolörlüğü ve vergi denetmenliği unvanlarını tek çatı altında birleştiren yasa tasarısının dışında tutulan vergi denetmenleri, hükümete tepkili. Vergi Denetmenleri Derneği, günlük gazetelere verdiği ilanlarla, vergi denetmenlerinin yer almamasının hayal kırıklığına neden olduğu bildirerek, tasarının TMBB Plan Bütçe Komisyonu'nda ve Genel Kurul'da yeniden düzenlenmesini istedi.

İlanda, Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in maliye müfettişliği, hesap uzmanlığı, gelirler kontrolörlüğü ve vergi denetmenliği unvanlarının kaldırılarak, bunların vergi denetçisi unvanı altında birleştirildiğine ilişkin tasarının Bakanlar Kurul'unda imzaya açıldığı açıklaması hatırlatıldı. Ancak TBMM sevk edilen mevcut tasarıda hükümetin açıklamalarının aksine tek çatı altında bir denetim yapısı yerine ikili bir yapı öngörüldüğünün altı çizilen ilana, şöyle devam edildi:

?Bu tasarı gerek bilgi ve donanım gerekse sayısal bakımdan denetim gücünün büyük çoğunluğunu oluşturan ve vergi incelemelerinin yüzde 90'nını gerçekleştiren 2 bin 779 vergi denetmeni söz konusu çatının dışında bırakılmıştır. Bu durum vergi denetmenleri camiasında büyük hayal kırıklığına neden olmuştur. Tasarıyla oluşturulmak istenen yapının Başbakan Erdoğan'ın da rahatsızlığını dile getirdiği mevcut yapısal sorunları çözemeyeceği düşünülmektedir. Bu nedenle Çiçek'in açıklamasında belirtilen yapılanmanın oluşturulabilmesi için tasarının TBMM Plan Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında, yaratılan beklentilere ve AB normlarına uygun, vergi denetiminde etkinlik ve verimlilik sağlayacak şekilde, Maliyedeki dört denetim biriminin aynı unvan altında birleştirilmesi amacıyla yeniden düzenlenmesini umuyoruz?(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber