Eski Sağlık Bakanı, MHP'li Durmuş: Hükümet taşradaki ebe ve hemşire açığını kapatamadı

Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski Sağlık Bakanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Durmuş, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, ?Tek parti iktidarının tüm nimetlerini plansız programsız kullanan bu AKP hükümeti üniversitelere düşman, taşraya kayıtsız kaldığı için halen taşrada ciddi ebe, hemşire ve sağlık memuru açığını kapatamamıştır? dedi.

-Durmuş, hemşirelerin eşlerinden ayrı illerde çalıştırıldıklarını söyleyerek ?Eş durumu göz ardı edilmekte ve birçok aile parçalanmış durumdadır? dedi.

Eski Sağlık Bakanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, ?Tek parti iktidarının tüm nimetlerini plansız programsız kullanan bu AKP hükümeti üniversitelere düşman, taşraya kayıtsız kaldığı için halen taşrada ciddi ebe, hemşire ve sağlık memuru açığını kapatamamıştır? dedi. Durmuş, hemşirelerin eşlerinden ayrı illerde çalıştırıldıklarını söyleyerek ?Eş durumu göz ardı edilmekte ve birçok aile parçalanmış durumdadır? diye konuştu.

Eski Sağlık Bakanı Durmuş, ?Hemşireler Haftası? nedeniyle yaptığı açıklamada, üniversitelerin her yıl mezun ettiği 2 bin civarındaki hemşirenin, 57 tıp fakültesinin ihtiyacını karşılamakta zorlandığını bildirdi. MHP Kırıkkale Milletvekili Durmuş, üniversitelerden mezun olan bu hemşirelerin büyük bölümünün il hastanelerine başhemşire olarak dahi gitmediklerini savunarak, ?Bunlar öğretmen olarak görevlendirilmeyi ya da büyük şehir hastanelerinde görev beklemektedir? dedi. Sağlık Bakanlığı'nın hemşire ihtiyacına göre planlama yapmaktan uzak olduğunu ifade eden Durmuş, ?Üniversite hastanelerine hemşire kadrosu vermeyen hükümet, üniversitelerde sözleşmeli çalışan hemşirelerimize döner sermaye ve kadro verdiği için üniversitelerdeki hemşireler bakanlık hastanelerine çekilmiştir? diye konuştu.

Durmuş ayrıca Hükümetin üniversitelere düşman, taşraya kayıtsız kaldığı için halen taşrada ciddi ebe, hemşire ve sağlık memuru açığını kapatamadığını da kaydetti.

BİRÇOK AİLE PARÇALANMIŞ DURUMDA

Hemşirelerin eşlerinden ayrı illerde çalıştırıldığını da ifade eden Durmuş, eş durumunun göz ardı edildiğini söyledi. Bu nedenle birçok ailenin parçalanmış durumda olduğunu savunan Durmuş, ?Bu sıkıntıların giderileceği günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum? dedi. Kendi hükümeti dönemindeki çalışmalara da değinen Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ?Bizim hükümetimiz döneminde 17 bin sağlık elemanı atadığımızda sağlık ocakları açıktı, 76 hastanede vardiyalı çalışma vardı. Her ilçe ve ilde ambulanslar vardı. Şimdi ambulanslar Esenboğa'daki Sağlık Bakanlığı'na bağlı ana depoda çürümeye terk edilmiş vaziyettedir? dedi.

Durmuş ayrıca sağlık meslek liselerinin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün yönetiminde mesleki eğitim verirken, AKP hükümeti ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini söyleyerek, bu devirden ne Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne de branş öğretmenlerinin hoşnut olmadığını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber