Dolar içerde düşerken, dışarda değerleniyor

Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 17:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dolar içerde düşerken, dışarda değerleniyor

Yurtiçi döviz piyasası ABD'de açıklanan ekonomik verileri olumlu algılarken, dolar/YTL kurunda aşağı yönlü hareket gözleniyor.

İnterbank'ta en düşük 1.2460, en yüksek 1.2615 seviyesini gören dolar/YTL kuru saat 15:50 itibariyle 1.2460-1.2510 civarında bulunuyor.

Yurtdışı piyasalardaki gelişmeler ile alternatif piyasaların seyrini izleyen piyasa, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta alacağı faiz kararını bekliyor.

Avro/dolar paritesinin ise 1.5300 bölgesine doğru aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyor.

Bir banka yetkilisi, ABD datalarının iyi geldiğine dikkat çekerek, döviz piyasasının ABD verilerinin açıklanmasının ardından aşağı yönlü bir hareket yapmaya başladığını söyledi.

Yetkili, ABD perakende satışlar verisinin iyi gelmesinin dolar/YTL paritesinin aşağı gelmesine sebep olduğuna değinerek, "Beklentiler dolar/YTL kurunda aşağı yönlü hareket olacağı yönünde. Borsaların yükselmesi ve döviz tarafında da doğal olarak aşağı yönlü hareket gözlenmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

ABD'de Nisan ayında perakende satışlar yüzde 0.2 düşüş gösterdi. Çekirdek olarak kabul edilen otomobil hariç perakende satışlar ise yüzde 0.5 arttı. Bir önceki dönemde yüzde 0.2 artan perakende satışların yüzde 0.2 düşmesi bekleniyordu. Otomobil hariç perakende satışlarda ise yüzde 0.3 artış bekleniyordu.

Martta Perakende satışlar yüzde 0.2, otomobil hariç perakende satışlar ise yüzde 0.1 artmıştı.

Perakende satışlar, ABD'de ekonomik aktivitenin üçte ikisini oluşturduğu için ekonomiye yön veren datalar arasında bulunuyor.

Banka yetkilisi, avro/dolar paritesinin ise 1.5300 bölgesine doğru aşağı yönlü hareket etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Uluslararası piyasalarda avro/dolar paritesi aynı saat itibariyle 1.5455 civarında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber