Genç Partili başkan adayı Çete lideri çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Partili başkan adayı Çete lideri çıktı

İzmir'de 1 ay önce yurt dışına kaçmaya çalışan yabancı uyruklu kişilerin yakalanması için operasyon yapan polisin yakaladığı kişi Genç Parti'nin Kemalpaşa ilçesi kadın belediye başkan adayı A. T. çıktı...

Ege Bölgesi'nden yabancı uyruklu kişileri, yasa dışı yollardan yurt dışına götürmeye çalıştıkları ileri sürülen şebekenin 7 üyesi İzmir'de yakalandı. Kaçaklara ?teslimat garantisi' veren şebekenin eşiyle birlikte liderliğini yaptığı önesürülen Genç Parti'nin Kemalpaşa ilçesi kadın belediye başkan adayı A. T. ile birlikte 7 zanlı yakalandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 1 ay önce yurt dışına kaçmaya çalışan yabancı uyruklu kişilerin yakalanmasının ardından güvenlik güçleri, kaçakları götürme işini organize edenlerin yakalanması için takip başlattı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin 1 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından, yabancı uyruklu kişileri deniz yoluyla yurt dışına kaçırmak isteyen şebekenin elemanları belirlendi.

Şebeke elemanlarının İzmir'den bir grup kaçağı minibüsle Didim'e götürüp yurt dışına kaçıracaklarını öğrenen polis, Gaziemir ilçesinde önlem aldı.

Somali, Filistin ve Eritre uyruklu 10 kişinin bulunduğu minibüs, Gaziemir ilçesinde ekiplerden kaçmak isterken polis aracına çarparak durdu.

Şebekenin elemanı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan minibüs şoförü M.Ş'nin sorgulanmasının ardından Gaziemir, Narlıdere, Karşıyaka ve Eşrefpaşa'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şebekenin lideri oldukları ileri sürülen A.T. ve kocası İ.T. ile şebeke elemanları Y.C, C.Ş, F.A, Z.C. yakalandı.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, insan kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen 3 araç, 1 tekne motoru ve 4 can yeleği ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.T'nin 2004 yılındaki yerel seçimlerde İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir partiden belediye başkan adayı olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 7 zanlı, ''organize şekilde insan kaçakçılığı yapma'' suçundan adliyeye sevk edildi.


Bayan belediye başkan adayı çete lideri mi?

İzmir'de, yasa dışı yollardan yurt dışına adam kaçırmak isteyen bir grup, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandı.

Kaçak mültecileri Yunan adalarına geçirdikten sonra paralarını alarak ?teslimat garantisi' veren şebekenin eşiyle birlikte liderliğini yaptığı öne sürülen Genç Parti'nin Kemalpaşa ilçesi kadın belediye başkan adayı A. T. ile birlikte 7 zanlı yakalandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan Z. C. kızı Z.C. ise, babası yanından geçirilirken gözyaşlarına boğuldu.

Geçen ay Seferihisar İlçesi'nde kaçak yollardan Yunanistan'a gitmeye hazırlanan 30 kaçağın yakalanması ardından çalışma başlatıldı. Kaçakların verdiği bilgiler doğrultusunda insan tacirlerine yönelik çalışmalarını yönlendiren Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir aylık takibin ardından da şebeke elemanlarının kimliklerini belirledi.

Yabancı uyruklu göçmenlerin yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine çıkartılacağı yönünde bilgileri değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri düzenlediği operasyonla Somali, Filistin ve Eritre uyruklu 10 göçmen ile organizatörlük yapan İ.T., eşi A.T. ve Y.C. ile organizasyona yardım eden 4 kişiyi yakaladı.

Operasyonda yakalanan organizatörlerden İ.T.'nin eşi A.T.'nin 2004 yılı belediye seçimlerinde Genç Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı olduğu belirlendi. Organizatörlerin, 2 bin dolar karşılığında Gaziemir Otokent civarında topladıkları göçmenleri Didim ilçesinden deniz yoluyla Avrupa ülkelerine kaçıracakları belirtildi. Göçmen kaçakçılığı yapan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, 3 adet araç, 1 adet tekne motoru, 4 adet can yeleği, 1 adet otomobil iç lastiği ele geçirildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber