Öğrencileri hastanelik eden 'pergelci müdür' gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin'in Silifke ilçesinde bir ilköğretim okulu müdürünün, çevre temizliğine katılmayan kız öğrencileri ucu sivri pergelle sıra dayağından geçirdiği iddia edildi.

Kanlar içinde kalan öğrencilerin ellerine hastanede dikiş atılırken, okul müdürü, velilerin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, cinnet hali yaşayan okul müdürünün görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, "Okul müdürünün psikolojik sorunu olup olmadığını öğrenebilmek için hastaneye gönderilip rapor hazırlanacak." dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun görsel sanatlar dersi öğretmeni hasta olduğu için dün sabah okula gelmedi. Bunun üzerine Müdür Yusuf K., ilk dersleri boş geçen 12'si kız 34 mevcutlu 6/A sınıfı öğrencilerinin bahçeye çıkıp çevre temizliği yapmalarını istedi. Daha sonra sınıfa giderek temizliğe katılmayan öğrencileri gören Yusuf K., kızları büyükçe bir pergelle sıra dayağından geçirdi. Müdür K., elleri kanayan kız öğrencileri kendi arabasıyla Silifke Devlet Hastanesi'ne götürürken, öğrencilerin parçalanan ellerine hastanede dikiş atıldı.

Çivili pergelle ellerine vurulan ve avuç içleri yarılan Havva Nasuhoğlu, Muhise Topkafa, Özge Çelebi, Emine Özer, Gurbet Beyaz, Ayşegül Susam, Gülşah Ölmezoğlu, Ayşe Rümeysa Koçak, Mediha Yıldırım, Esma Nur Karaçivi, Saadet Yılmazcan ve Pınar Çiftçi isimli öğrencilerin ellerine acil serviste dikiş atıldı. Taburcu edilen öğrenciler velileriyle birlikte Silifke Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Okul Müdürü Yusuf K.'yi şikayet etti. Öğrenciler, ilk dersleri boş olduğu için Müdür K.'nin kendilerini çevre temizliğine gönderdiğini, bir süre sonra temizliğin bittiğini düşünerek sınıflarına dönerlerken yolda çevirip sıra dayağından geçirdiğini söyledi. Öğrenci ve velilerinin şikayeti üzerine Müdür K., polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Mehmet Ali Beşir, Mersin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber