Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim ortalamalarında seyrediyor. Bugün batı kesimlerde bulutlar yoğunluğunu artırsa da sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. İç kesimlerde bugünlerde yeniden bahar yağmurları bekleniyor.

- İstanbul bugün de güneşli, ve sıcaklık biraz daha yükseldi, ancak poyraz öğle saatlerinde sert esebilir. Ankara gündüz parçalı bulutlu olsa da akşam ve gece saatlerinde sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. İzmir'de bulutlanma arttı, güneyinde kalan Selçuk-Torbalı gibi ilçelerde yağmur geçişleri olabilir. Bursa'da bu akşam kısa süreli yağmur bekleniyor. Adana parçalı bulutlu ve sıcak. Bugün İstanbul 22, Ankara 25, İzmir 23, Bursa 24, Adana 27 derece.

Marmara'da sıcaklıklar 25 dereceye doğru çıkıyor. Çanakkale-Balıkesir-Bursa civarında yoğunluğunu arttıracak bulutlar, Bursa'da hafif yağmura neden olabilir. Diğer yerlerde hava parçalı bulutlu. Yarın sert esecek poyraz havayı biraz serinletecek. Bugün Edirne 21, Çanakkale 20, Sakarya 25 derece.

İç Anadolu'da sıcaklık gündüz 25 dereceye ulaşıyor ama gece hızla soğuyarak Sivas'ta 3 dereceye kadar iniyor. Akşama doğru Eskişehir-Ankara-Konya civarında yarın ise Sivas-Kayseri-Niğde arasında sağanak yağmur geçişleri olacak. bugün Konya 24, Eskişehir 25, Sivas 19 derece.

Ege Bölgesi'nde yüksek sıcaklıklar var, ancak Ege Denizi üzerinden gelen bulutlar, özellikle iç kesimlerde Denizli-Afyon, Uşak-Kütahya çevrelerinde bahar yağmurlarına neden olacak. Yarın kıyılarda hava açacak ancak poyraz sert esebilir. Cuma günü bölgenin tamamında hava açık ve sıcak olacak. Bugün Denizli 23, Muğla 22, Kütahya 20 derece.

Akdeniz'in batı kesimlerinde bulutlanma arttı, Antalya-Burdur-Isparta arasında bir ara kısa süreli yağmur da görülebilir. Güneydoğu güneşli ve oldukça sıcak. Yarın hem Akdeniz'in Adana bölümünde, hem de Güneydoğu'da sağanak yağmurlar olacak. Bugün Antalya 23, Diyarbakır 25 derece.

Doğu Anadolu'da bugün yağış beklenmiyor, hava parçalı bulutlu. Yarın ve Cuma günü bölgenin kuzeyinde sağanak yağmurlar bekleniyor ancak sıcaklıklar artmaya devam edecek. Bugün Erzurum 13, Van 16, Malatya 23 derece.

Karadeniz genelinde bugün hava açık ancak Zonguldak-Bartın arasında poyraz zaman zaman sert esecek. Bu akşam Bolu-Kastamonu arasında yarın ise Amasya, Samsun Artvin boyunca sağanak yağmurlar olacak. Bugün Trabzon 18, Samsun 21, Bolu 23 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber