Kurmay Albay'dan sahte çürük raporu alanlara tepki

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, engellilerin yemin töreninde askerden kaçmak için sahre çürük raporu alanlara karşı sert konuştu.

Eroğlu, ?Sağlıklı olmalarına rağmenş askerlik hizmetinden muaf olmak için sahte rapor almak dahil hertürlü yolu deneyen vatan millet sevgisi duygularından yoksun, düşünce özürlülerinin bulunduğu bir ortamda engelli olmalarına aldırmaksızın asker ocağına koşan bu evlatlarımızla ne kadar övüsünsek azdır? dedi.

Diyarbakır'da 29 görme ve bedensel engelli vatandaş bir günlük asker oldu. Davul zurna eşliğinde güllerle karşılanan engellilerin bir günlük askerlik törenine Dilyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7'inci Kolordu Komutanı Korgenarel Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Ata Kalkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Bir günlük asker olmak için sabahın erken saatlerinde birliklerine teslim olan engelliler askeri üniformalarını giydikten sonra eğitime alındı. Selam verip silah tutmayı öğrenen engelli askerler, kimi zaman şınav çekerek bir günlük askerlik mutluğunu yaşadı. Jandarma Komutanlığı bahçesinde silah ve bayrak üzerine askerlik yemini eden engelli askerlere terhis belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

?ENGELLİLER BİLE ASKERE KOŞARKEN'

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, engellilerin bile askerlik görevini yaptığını belirterek, sağlıklı olmalarına rağmen sahte çürük raporları alıp askerden kaçanları eleştirdi. Kurmay Albay Eroğlu, ?Gerçekte sağlıklı olmalarına rağmen, askerlik hizmetinden muaf tutulmak için sahte rapor almak dahil her türlü yolu deneyen, vatan millet sevgisi ve sadakat duygularından yoksun bazı yürek ve düşünce özürlülerin bulunduğu bir ortamda, engelli olmalarına aldırmaksızın asker ocağına koşan bu evlatlarımızla ne kadar övüsünseniz azdır? diye konuştu.

Yemin töreninin ardından silah sergisini gezen engelli askerler daha sonra karavanada silah arkadaşları ile yemek yiyerek askerliklerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber