Üç üniversitelinin öldüğü kazaya bilirkişi 'yarış' dedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç üniversitelinin öldüğü kazaya bilirkişi 'yarış' dedi20 Mayıs 2008

Arda AKIN/ANKARA

Ankara'da Eskişehir Yolu'nda 2 Mart 2007 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Açelya Yumak (21), Kağan Gürşen (21) ve Yumak'ın kuzeni İstanbul Üniversitesi öğrencisi Funda Serin (22) yaşamını yitirdi.

Kaza nasıl oldu

Bilkent Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Açelya Yumak'ın 21 yaşına girmesi nedeniyle arkadaşları Ankara Laila'da bir eğlence düzenledi. Gençler, saat 01.00 sıralarında evlerine gitmek üzere ayrıldılar. Gençlerin içinde bulunduğu ve Açelya'nın sınıf arkadaşı Burak Tüfekçi'nin (21) kullandığı 55 FB 045 plakalı Citroen marka otomobil ile yine sınıf arkadaşları Emre Elma'nın (20) kullandığı 06 YES 049 plakalı Toyota marka otomobil, Eskişehir Yolu Armada Alışveriş Merkezi yakınlarında yarışa tutuştu. 150 kilometre hızla birbirlerini geçmeye çalışan araçlardan Citroen, Toyota'ya arkadan çarptı.

Fırlayarak yolun karşı tarafına geçen Citroen, önce Serdar Bozkurt'un (29) kullandığı 06 S 9139 plakalı otomobile, ardından Ahmet Arda'nın kullandığı 06 JR 349 plakalı otomobile çarptı. Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada, Funda Serin, Açelya Yumak ile Kağan Gürşen yaşamını yitirdi. Burak Tüfekçi, Emre Elma, Çağlar Fırat, Ahmet Arda ve Serdar Bozkurt yaralı kurtuldu.

Profesörler hazırladı

"Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan tutuklu sanık Burak Tüfekçi ve Emre Elma'nın yargılanmalarına Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkemede bilirkişinin hazırladığı rapor okundu.

İTÜ'de görevli üç profesörün hazırladığı raporda, sanıklar Emre Elma ile Burak Tüfekçi'nin yarış halinde olduklarına dikkat çekilerek "Kazayı başlatan Emre Elma'nın aracını çok yüksek hızla sürdüğü belirlenmiştir. Sanık Burak Tüfekçi de yarışmaktan vazgeçmediği için kazanın oluşunda Elma'yla birlikte asli kusurludur" denildi. Bilirkişi raporu dikkate alınırsa, Bilkent Üniversitesi'nde okuyan iki öğrenciye üst sınır olan 15 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber