15 YTL ver İstanbul trafiğinde delirme...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbullular, hız ve konforu bir arada bulacakları bir ulaşım aracına daha kavuştu. Boğaz'da, 27 iskeleden sefer yapacak olan deniz taksilerin, açılış ücreti 15 YTL olacak. Her deniz mili için de 10 YTL alınacak.

Ziya Sandıkçıoğlu-Bekir Yeniay

İSTANBUL

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) denetiminde, Teknomar Denizcilik'in işleteceği 6 deniz taksiden ilki denize indirildi. Ortaköy İskelesi'nde düzenlenen törene İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Teknomar Denizcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas ile Genel Müdür Gürkan Çanga katıldı. Törende konuşan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, deniz taksilerin, Türk mühendislerince üretilmiş bir tekne olması ve Türk teknolojisini göstermesi açısından önemine vurgulayarak 6 deniz taksinin, 27 iskelede, 24 saat hizmet verecek şekilde çalışacağını söyledi.

ÖZELLİKLERİ

Dünyada özellikle yolcu taşımacılığında tercih edilen katamaran gövde yapısında üretilen deniz taksiler, İstanbul Boğazı için yüksek manevra kabiliyetini mümkün kılan 2 motora sahip bulunuyor. Deniz taksiler, 8 bağımsız bölümden oluşan gövde yapıları ile yüksek seyir güvenliği sağlıyor. SMS ve çağrı merkezi kanalıyla çağrılacak deniz taksilerle ilgili müşterisine gidilecek duraklar, mesafe ve ücret bilgileri önceden bildirilecek. Nakit veya kredi kartı ile ödeme imkanı bulunan deniz taksilerde yazar kasa fişi kesilecek. Şartnameye göre, deniz taksilerin ücretleri gündüz 15 YTL'den başlayacak ve her deniz mili 10 YTL olacak. Gece ise açılış 20 YTL ve her deniz mili 15 YTL'den ücretlendirilecek.

BAZI TARİFELER

Bir telefon ya da SMS'le İstanbullular deniz taksileri istedikleri iskeleye çağırabilecek. 10 yolcu taşıma kapasitesine sahip deniz taksilerin bazı tarifeleri şöyle: Beylerbeyi-Ortaköy: 1.7 mil, 32 YTL, Kalamış-Bebek: 7.1 mil, 86 YTL, Çengelköy-Beşiktaş: 2.3 mil, 37 YTL.

İLK SEFERİNİ YAPTI

Ortaköy'deki törenin ardından İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve diğer davetliler deniz taksiye binerek ilk sefere çıktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber