22 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL-BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:14.30)

-ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile Çırağan Sarayı'nda bir araya geliyor. (Saat:13.15)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı SDjibril Yipene Bassole, Eski Rusya Federasyonu Başbakanı Evgeniy Maksimoviç Primakav ve Fransız Senatosu AB Delegasyonu Başkanı Hubert Heenel'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.15/17.15/18.15)

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu toplanacak. Genel Kurul'da TRT Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarının ele alınması bekleniyor. (Saat:13.00)

-MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI

-MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ve Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan, kene vakaları ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, 2B Orman arazilerinin satışı ve CHP'nin tavrı konusunda açıklamalarda bulunuyor. (Saat:11.30)

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, güncel konularla ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat.12.00)

-KOMİSYONLARLAR TOPLANIYOR

-Adalet Komisyonu'nda, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ile BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Hakimler ve Savcılar Kanunu'na geçici madde eklenmesine ilişkin kanun teklifleri görüşülüyor. (Saat:10.30)

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Devlet Memurları Kanunu ve Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınıyor. (Saat:11.30)

-Gemi İnşa ve İş Güvenliği Araştırma Komisyonu, Dok Gemi-İş ve Limter İş sendikası yetkililerini dinliyor. (Saat:11.00/14.30)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Yeşilay, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği ve Sigara ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği'nden yetkilileri dinliyor. (Saat:14.00)

-ÇİFTÇİ SENDİKALARI URAS'I ZİYARET EDİYOR

-ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek. (Saat:11.00)

-YÖK GENEL KURULU

-YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında Ankara'da toplanıyor. (Saat:10.30)

-ŞİMŞEK, MAHALLİ İDARELERİN MALİ YÖNETİMİ FORUMU'NA KATILACAK

-Mahalli İdarelerin Mali Yönetimi Forumu, bugün ve yarın (22-23 Mayıs) Hazine Müsteşarlığı Hikmet Esen Konferans Salonu'nda yapılıyor. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de açılış konuşmasını yapacağı Forumun, bu yılki teması ?Mahalli İdarelerin Borçlanması.? (Saat:09.00)

-ALMANYA'DA ÇALIŞACAK İMAMLAR BÜYÜKELÇİLİKTE

-Almanya'da 4 yıl göreve yapacak olan imamlar, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz'u ziyaret edecek. (Saat:14.00)

-GRAPPAS'DAN DUBLE ZİYARET

-Hafta sonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Yunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Grappas, yazın da Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısı için Antalya'ya gelecek.

-DSP İNGİLİZ VATANDAŞI OLAN BAKAN ŞİMŞEK İSTİFAYA ÇAĞIRDI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, ?İngiliz vatandaşı? olduğunu resmi kanallarca açıklandığını belirtti ve Bakan Şimşek'i istifaya çağırdı. Bakan Şimşek'in, Türkiye ve İngiltere'nin çıkarlarının çatışması durumunda karar verici bir konumda olduğuna işaret eden Macit, yine Şimşek'in bir dönem CIA'nın, ?yeminli tercümanlığını? yaptığına dair iddiaları da gündeme getirdi.

-BORCU BORÇLA ÇEVİREN HAZİNE'NİN ALACAĞI DURUYOR

-İç borç stoku Nisan sonu itibariyle 268.8 milyar YTL'ye yükselirken, aynı tarih itibariyle Hazine'nin alacak stoku ise 90.1 milyarı TMSF'den olmak üzere toplam 112.9 milyar YTL'ye ulaştı. Bunun da yarıdan fazlasını vadesi geçmiş alacaklar oluşturdu.

-Borcu borçla çevirirken alacaklarını tahsil edemeyen Hazine'nin, bozulan küresel finans koşullarında borçlanma maliyeti ve borç yükü giderek artıyor.

-YATÇILARIN MARİNA KAVGASI BAŞBAKANLIĞA TAŞINDI

-Büyükçekmece Limanı'nda yatlarını barındıran ve bunun için bir ücret ödemeyen yat sahipleri, limanda inşaat başlamasından dolayı belediyeden kendilerine yeni yer göstermesini istedi. Belediye ise sadece balıkçı tekneleri için barınak hazırladı. Yatçılar da konuyu Başbakanlığa taşıdı. Belediye kendilerinden yer isteyenlerin yat sahiplerinin ücretsiz barındırmak isteyen yat sahiplerini olduğunu bildirerek, yat sahiplerine yer bulmak gibi bir zorunluluklarının olmadığını açıkladı.

-ALTYAPI YATIRIMLARI ÜZERİNDEN HALKA ARZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

-Sermaye Piyasası Kurumu, altyapı yatırımlarından portföy işletmeciliği yapılması ve sermaye piyasası araçları ihracını sağlayacak bir düzenleme hazırladı. Borsaya girecek olan altyapı yatırım ortaklıkları, çıkarılmış sermayesinin en az yüzde 49'unu halka arz ederken, altyapı yatırım ve hizmetleri ile bunlara dayalı hak ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapabilecekler.

-ÖCALAN'IN GÜNLÜK İAŞE BEDELİ 3 YTL

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıtta, İmralı'da bulunan Öcalan'ın günlük iaşe bedelinin 3 YTL olduğunu bildirdi.

-Şahin, ?Türkiye genelindeki tüm ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutuklular ile görevli personelin 2008 yılı için günlük 3 YTL üzerinden inşa edildiği ve terör suçlarından hükümlü kişinin de bu miktar üzerinden iaşe edildiği, kendisine farklı bir iaşe bedeli uygulanmadığı?nı bildirdi.

-Bakan Şahin, Öcalan'ın sağlık durumunun tespiti ve tedavisi için dönüşümlü olarak 14'er günlük süre ile diğer ceza infaz kurumlarında görevli tabiplerden birinin İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda geçici olarak görevlendirildiğini, bunun dışında üç haftada bir görevlendirilen dahiliye ve psikiyatri uzmanları tarafından muayene edildiği ve gerektiğinde de diğer branşlardan uzman ve diş tabiplerinin görevlendirildiğini kaydetti.

-Şahin, Öcalan'ın barındırıldığı İmralı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun yüksek güvenlikli kurum statüsünde olduğunu ve bir başka ceza infaz kurumuna naklinin şimdilik düşünülmediğini söyledi.

-ÜNİVERSİTELERE KONTENJAN ARTIRIMINDA KARAR GÜNÜ

-YÖK Genel Kurulu bugün YÖK Başkanı Prof. Dr Yusuf Ziya Özcan Başkanlığında toplanıyor. Genel Kurul'da üniversitelerdeki kontenjanların artırılması konusu karara bağlanacak. Yeni oluşturulacak sistem ile üniversitelerdeki kontenjanların yüzde 25'e kadar artması bekleniyor.

-Kurul, 22 Üniversitede 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak seçimlerle ilgili olarak Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu raporunu da görüşecek.

-GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINDAN 18 BİN "ESER"

-Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere düzenlenen ?Bu Benim Eserim? programına ilköğretim öğrencileri 18 bin 313 projeyle başvurdu.

-KENE TARAFINDAN ISIRILAN ÖĞRENCİLERDE HASTALIĞA RASTLANMADI

-Tunceli'de, kene ısırması nedeniyle hastaneye kaldırılan Aktuluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi D.A, H.G, R.A. ve S.A.'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına rastlanmadığı açıklandı.

-Kene ısırması şüphesi ile hastaneye kaldırılan ve okulun lojmanlarında kalan S.A'da da hastalığa rastlanmadı.

-SİGARA DUMANINA MARUZ KALAN BEBEKLER ZAYIF DOĞUYOR

-Sağlık Bakanlığı, tütün dumanına maruz kalan bebeklerin düşük doğum ağırlığına sahip olduğunu bildirdi. Ayrıca başkalarının tütün dumanına maruz kalmaları sonucu bebeklerde ve çocuklarda, ani bebek ölümleri, astım vakaları, kulak enfeksiyonları ve solunum yolu enfeksiyonlarının da her yıl artış gözlendiği belirtildi.

-İLKÖĞRETİMDE BİLGİSAYAR SAYISI BİR YILDA YÜZDE 45 ARTTI

-Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında 2006 yılı sonunda 261 bin olan bilgisayar sayısını 2007 yılı sonunda 378 bine taşıdı. MEB, 2008 yılı içerisinde de okullara 60 binin üzerinde bilgisayar gönderdi.

-?2. TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU?NUN KONUSU KAŞGARLI MAHMUD

-Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği ?2. Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu?nda ?Kaşgarlı Mahmud ve Dönemi? ele alınacak.

-JAPON KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR

-Ankara ve Safranbolu'da düzenlenecek Japon Kültür Günleri, Japon enstrümanlarının ustalarınca sunulacak müzik dinletileri, ikebana ve kaligrafi gösterileri, çay töreni ve halk dansı gibi ücretsiz olarak görülebilecek, Japon kültürünün geleneksel etkinlikleriyle kutlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber