Hak-İş: Yargıtay bildirisi demokrasi adına talihsizlik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ''Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin Türk demokrasisi açısından talihsizlik olduğunu'' savundu.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, bildirinin Yargıtay geleneğinde pek görülmeyen bir üslup taşıdığını ifade ederek, ''kendi içinde tutarsızlıklarla dolu olduğunu'' öne sürdü.

Bildirinin, ''tüm siyaset kurumlarına yönelik bir muhtıra tonunda olduğunu'' belirten Uslu, ''Demokratik olgunluk ve ilkelerle ne kadar uyumlu olduğu da tartışmalıdır'' dedi.

Uslu, ''Yargıtay bildirisinin, Türk demokrasisi açısından büyük bir talihsizlik'' olduğunu ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

''Toplum, 'Anayasa Mahkemesi'nde bir dava devam ederken birden bire ne oldu da bildiri ihtiyacı hissedildi' sorusunun cevabını aramaktadır. Yargının bağımsızlığı ilkesiyle toplumun bir sorunu yoktur ama bu bildiriden sonra yargının tarafsızlığı daha çok tartışılacaktır. Yargının tabii ki haklı eleştiri ve kaygıları olabilir. Bunların dile getirilmesi de doğaldır. Ancak daha makul yol ve üslup yerine, gerilimi tırmandıran bir yaklaşım Türkiye'ye iyilik ve istikrar getirmez. Türk milleti adına karar veren yargıçların, yurttaşların görüş ve eleştirilerini de hoş görmeleri beklenir. Demokrasilerde suskun toplum olamaz. Kamu vicdanı, hukuka saygı ve demokratik terbiye yargının bağımsızlığı kadar tarafsızlığını da talep etmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber