Güçlü: Köy Hizmetleri personeli rahat olsun

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 06:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması kararıyla ilgili olarak, "Kurum kabul edilebilir, makûl bir çözümle devredilecek. Personel merak etmesin, hiçbir hakları geriye düşme göstermeyecek" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Bakanlar Kurulu toplantısında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması kararıyla ilgili olarak, "Kurum kabul edilebilir, makûl bir çözümle devredilecek. Personel merak etmesin, hiçbir hakları geriye düşme göstermeyecek" dedi. Bakan Güçlü, Metro Grup Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek, Real Genel Müdürü Ulf Groth ve Metro Grup Genel Müdürü Zeki Anlağan'ı makamında kabul etti. Güçlü, tarım sektörünü yakından ilgilendiren ve dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Metro Grup'un Türkiye'de önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

1 yıl içinde devredilecek
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Güçlü, Köy Hizmetleri'nin kapatılmasıyla ilgili olarak "Bu hizmetler yerel yönetimler tarafından yapılacak. Ama bu hizmet merkezden, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü şeklinde organize edilmeyecek. Bu kurum bütün varlıklarıyla asli fonksiyonunu yapmaya devam edecek. İstanbul ve İzmit'te büyükşehir belediyesi bünyesine geçecek, diğer illerimizde ise il özel idarelerince bu hizmet yapılacak. Personelin hiçbir hakkı geriye düşme göstermeyecek" dedi.

Köy Hizmetleri'nin devrinin bir yıl içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Güçlü, genel müdürlük, ulusal ve bölgesel bazda faaliyet gösteren araştırma merkezlerinin Tarım Bakanlığı bünyesinde kalacağını, bölge ve il müdürlükleri ile makine teçhizat ve personelin il özel idarelerine devredileceğini vurguladı.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber