Ereğli'de şehidi 25 bin kişi uğurladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KAVAK- Atilla ATMACA- Hasan BÖLÜKBAŞ/EREĞLİ(Konya), (DHA)

ŞIRNAK'ta vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen jandarma komando er Hidayet Erdoğan, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde, 25 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Kuzey Irak'ta geçen şubat ayında yapılan ?Güneş' harekatına katılan Hidayet Erdoğan'ın, askerde kalmak için şehit olmadan birkaç gün önce ?uzman erbaşlık' sınavına başvurduğu belirtildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve bekar olan komando er Hidayet Erdoğan, 21 Mayıs günü saat 21.40 sıralarında Kato Dağı Yıldıztepe Mevkisi'nde PKK'lı teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edildi. Erdoğan'ın geçen hafta pazar günü ailesini arayarak, uzman erbaşlık için sınava gireceğini belirip evrak istediği, ailesinin de bu evrakları gönderdiği ve Erdoğan'ın sınava başvurduğu ortaya çıktı. Seyyar tatlıcılık yapan baba Muzaffer ve ev hanımı Ümmügülsüm Erdoğan çiftinin 4 çocuğunun en büyüğü olan Hidayet Erdoğan'ın bir erkek kardeşi de 2 yıl önce geçirdiği sara krizi sırasında düştüğü su birikintisinde boğularak yaşamını yitirmişti.

Şehit Jandarma Komando Er Hidayet Erdoğan'ın ilçe merkezindeki Fatih Camisi'nde cuma namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Muzaffer, annesi Ümmügülsüm ile kardeşleri Arif (15), Arzu (13), dedesi Hidayet Erdoğan, yakınları, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ergun Koçak, ASAL Daire Başkanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan, Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu ile yaklaşık 25 bin vatandaş katıldı.

GAZİLER NÖBET TUTTU

Cenazenin Fatih Camisi'ne getirilmesinin ardından, yanlarındaki askerlerin yardımıyla ayakta durabilen şehidin anne ve babası uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin yakınları da tabuta ve yanındaki fotoğrafa sarıldı.

Tören alanına gelen Gaziler Derneği üyeleri de şehidi, askeri düzenle selamladı. 2 gazi tabutun başında nöbet tuttu. Törene katılan kalabalık sık sık ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?Kahrolsun PKK', ?Askere uzanan eller kırılsın', ?İmralı basılsın Apo piçi asılsın', ?Vatan sana canım feda' sloganları attı.

Kalabalık arasında bulunan öğrenciler ve genç kızlar da ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetleyen sloganlara hepbir ağızdan katıldı. Vali Osman Aydın, şehidin babası Muzaffer ile dedesi Hidayet Erdoğan'a sarılarak başsağlığı diledi.

ALBAY'DAN ?LAİK CUMHURİYET' VURGUSU

Cenaze töreninde konuşan Jandarma Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, şehit Erdoğan'a seslenerek ?Temiz kanlarımızla suladığımız topraklarımızda rahat uyu. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz? dedi.

Kılanan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehit Hidayet Erdoğan'ın tabutu, yaklaşık 25 bin kişinin duaları ve alkışları eşliğinde, Attatürk Bulvarı, Anıt Caddesi ve Meydanbaşı Caddesi'ni takiben 3 kilometre omuzlarda taşındı. Ereğli İlçesi'nin 41'inci şehidi olan Hidayet Erdoğan, Meydanbaşı Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber