Yurttan sigara yasağı manzaraları

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliyenin tuvaletinde sigara içerken yakalandığı ve "Sana ne" dediği kişi kardeşinin davasına bakan hakim çıktı. Hakim hemen 62 YTL ceza kestirdi.

Ancak tiryaki tuvalete gitme bahanesiyle mübaşiri atlattı.

Sigara yasakları tiryakilerin traji komik olaylar yaşamasına neden oluyor. İşte onlardan biri Bursa'da gerçekleşti. S.E. sabah saatlerinde kardeşinin yargılandığı davayı izlemek için Adalet Sarayı'na geldi.

Büyük bir heyecanla duruşmayı bekleyen S.E sigara içmek istedi. Fakat şahıs, adliyede daha önce sigara içilen bölümlerin kilitli olduğunu görünce tuvalete girdi. O esnada tuvalette olan 9. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Levent Sabancı da şahsı uyararak, kapalı alanlarda sigara içmenin yasak olduğunu söyledi. Kendisini uyaran kişinin hakim olduğunu bilmeyen S.E, "Sen ne karışıyorsun. İşine baksana" diyerek hakimi tersledi.

CEZAYI ÖDEMEDİ

Ardından duruşma salonuna giden S.E kendisini tuvalette uyaran kişinin hakim olduğunu görünce şok oldu. Hakim Levent Sabancı da şahsı tanıyınca, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen adliye karakolu görevlisi polis, kapalı alanda sigara içen S.E için tutanak tuttu. Mübaşir S.E.'yi polis merkezine götürmek isterken, tuvalete gitmesi gerektiğini bahane eden şahıs kayıplara karıştı. Kimlik bilgileri kardeşinin adından belirlenen S.E. için 62 YTL para cezası kesileceği öğrenildi.

MÜDÜRLER PEŞİN ÖDEDİ

Öte yandan Çankaya Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Şube Müdürü Özkan Bozdoğan ve İmar Müdürü Mehmet Karaman'a kapalı alanda sigara içtikleri için ceza yazıldı. Müdürler 62 YTL'lik cezayı hemen peşin ödedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber