İlköğretim ve lise burslarına yüzde 70 zam

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2005 yılı bütçesinden fakir ilköğretim ve lise öğrencilerinin burslarına yüzde 70 oranında zam kararı çıktı.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPY) Sınavı'nda başarılı olan fakir öğrencilere bu yıl aylık 23 milyon lira burs verilirken, 1 Ocak 2005'ten itibaren burs miktarı 40 milyon liraya çıkarılacak. Temmuz 2005'te ise memur maaş katsayısına göre belirlenen burs 42-43 milyon lira civarında olacak. Burslar, DPY sınavında başarılı olan ve aile gelirin kişi başına bu yıl için aylık 210 milyonun altında olan ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerine veriliyor. İlköğretim 6. sınıfta burs almaya hak kazanan bir öğrenci, ailesinin maddi durumu değişmediği sürece lise son sınıfa kadar burs almaya devam ediyor. Öğrencilerin maddi durumu okul müdürleri tarafından takip ediliyor. Üniversite öğrencilerine, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (Yurtkur) 1 Ocak 2005'ten itibaren vereceği burs miktarı ise 110 milyon lira.

Ortaöğretim Yurtlar ve Burslar Dairesi Başkanı Halis Koyuncuoğlu, ?Maliye Bakanlığı'nın da desteğiyle yeni yıl bütçesinde fakir öğrencilerin bursunda çok ciddi iyileştirme yaptık.? dedi. Geçen seneki gibi bu yılki burs artışının da yüzde 70 civarında olmasının büyük bir gelişme olduğunu vurgulayan Koyuncuoğlu, parasız yatılı öğrencilere yapılan giyim yardımlarını da artırdıklarını kaydetti. Bu öğrencilere verilen gömlek ve takım elbise de 3'e çıkarıldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber