Dünya devi Intel'in proje yarışmasında Yamanlar Fen Lisesi 4. oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Eyaleti'nin Atlanta kentinde teknoloji devi Intel tarafından düzenlenen 59. Intel-ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması sonuçları belli oldu. 51 ülkeden ve bin 512 kişinin bin 117 proje ile katıldığı yarışmada Özel Yamanlar Fen Lisesi dünya dördüncüsü oldu.

İlk dört ödüle çeşitli para ödüllerinin verildiği yarışmada Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencileri Fadime Erdoğan ve Esra Çıkıkçı birlikte hazırladıkları "Tanker Kazaları Sonucu Denize Dökülen Petrolün Temizlenmesi" konulu projesi jüri tarafından ilgi gördü. Dünyanın problemi olarak görülen ve çevreye çok ciddi zararlar veren petrolün, yaptıkları basit ve mekanik bir ayırma hunisi ile deniz suyundan çok kolay ayrılmasını sağlayan öğrenciler, sistemin daha da geliştirilerek dünya genelinde uygulanması hususunda gayret göstereceklerini söyledi. Proje için patent başvurusu yaptıklarını da sözlerine ilave ettiler.

Biyoloji öğretmeni Murat Tinkçi, "Bu yarışmaya tüm dünyada her ülkede yapılan Intel-ISEF'in kabul ettiği seçkin proje yarışmalarının birincileri katılmaktadır. Böylesine başarılı projeler arasında öğrencilerimizin ödül alması ülkemiz adına gurur verici olmuştur." dedi.

Georgia eyaleti Eğitim Bakanı Kathy Cox, Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencilerini makamına davet ederek tebrik etti. Proje ve ülkemiz hakkında bilgi aldı. Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrenciler projeleriyle eylül ayında Danimarka'da yapılacak olan 20. Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Proje Yarışması'na da katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber