26 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 26 MAYIS 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gündemindeki konuları görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. (Saat:11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanacak. (Saat:18.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN 'GÜZEL TÜRKÇE' ÖDÜLLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek bir törenle RTÜK tarafından belirlenen programlara ?2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı? ödüllerini verecek. (Saat:14.30)

-ORGENERAL BÜYÜKANIT YUNANİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI GRAPAS İLE BİRARAYA GELİYOR

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitros Grapsas, Büyükanıt'ı Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek. (Saat:10.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN TUNUS DIŞİŞLERİ BAKANI'NI KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Dışişleri Bakanı Abdelwaheb Abdallah'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:16.30/ 17.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN SAYIŞTAY'IN YENİ ÜYELERİNİ KABUL EDİYOR

-Yeni seçilen 12 Sayıştay üyesi, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar başkanlığında Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunacak. Üyeler daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek. (Saat:09.00/ 15.30)

-IRAK SU KAYNAKLARI BAKANI ANKARA'DA

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da bulunan Irak Su Kaynakları Bakanı Abdullatif Cemal Raşit ile görüşecek. Iraklı Bakan daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. (Saat:10.00/ 10.30)

-BAKAN GÜLER, JEOTERMAL KAYNAKLARA İLİŞKİN SEMİNERE KATILACAK

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Hilmi Güler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından MTA'da düzenlenecek olan ?Doğal Sermayemiz Harekete Geçiriliyor, Jeotermal Kaynaklar ve Yasa Uygulamaları? konulu eğitim ve uygulama seminerine katılacak. (Saat:09.30)

-ELEKTRİK ALANINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELER MASAYA YATIRILACAK

-Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen ile Enerji, Sanayi ve Maden Sendikası Genel Başkanı Kemal Bulutu, düzenleyecekleri basın toplantısında elektrik alanındaki güncel gelişmeleri değerlendirecek. (Saat:11.00)

-4 BAKANLIK BİRBİRİNDEN HABERSİZ, OLAN MARMARİS ORMANLARINA OLDU

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un, Marmaris-Osmaniye Köyü'nün ormanlık alanlarında manganez maden ocağı ruhsatı verilmesine ilişkin soru önergesine dört ayrı bakanlık dört ayrı yanıt verdi. Enerji Bakanı Güler ?ÇED ve GSM izinleri alınmadığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından saha sahibine ?üretim ve işletme izni verilmemiştir' derken, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ise ?toplam 62 bin 396 metrekarelik orman alanında, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri kapsamında bakanlığımızca izin verilmiştir? diyerek Enerji Bakanı'nı yalanladı.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın verdiği yanıt Osmaniye Köyü'nün bir kısmının Marmaris ve çevresi turizm alanı bir kısmının da Datça Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde kalmasına rağmen, bakanlığının manganez maden ocağıyla ilgili görüş ve izninin alınmadığını ortaya koydu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise dünyadaki çam balının yüzde 70'ini üreten bölgede, arıcıların yaptığı birçok protestoya karşın kendilerine herhangibir şikayet gelmediğini belirtti.

-İNSAN HAKLARI KOMİSYONU HOLLANDA YOLCUSU

-Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu, geçtiğimiz aylarda Almanya'da yaptığı Göç Yasası ve cezaevleriyle ilgili temasların ardından bu kez Hollanda'yı mercek altına alacak. Komisyon bünyesinde kurulan alt komisyon üyeleri önümüzdeki haftalarda Hollanda'ya gidecek ve Almanya'daki Göç Yasası'na benzer uygulamalarla ilgili duyulan rahatsızlık konusunda yetkililerle görüşecek. Alt komisyon üyelerinin Hollanda'daki cezaevlerinde de incelemelerde bulunması bekleniyor.

-CHP, ?ÇİFTÇİ? KURULTAYINA HAZIRLANIYOR

-CHP'de, Deniz Baykal'ın yeniden genel başkanlığa seçildiği 32'nci Olağan Kurultay'ın ardından, Doğu ve Güneydoğu'ya verilen sıcak mesajlar hayata geçirilmeye başlandı. CHP yönetimi bölgeye yönelik açılımlarının ilkini Haziran ayında iki farklı etkinlikle yapacak. Haziran başında Şanlıurfa'da ?tarım ve çiftçi? kurultayı toplayacak olan CHP yönetimi, Diyarbakır'da MYK toplantısı gerçekleştirecek. Baykal, Diyarbakır'da sivil toplum örgütleriyle de buluşacak.

-CHP'YE ?KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE MÜDAHİL OL? ÇAĞRISI

-Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk, Kürt sorununun CHP olmadan çözülemeyeceğini söyledi. Türk, ?CHP son yıllardaki söylemi ile bu bölge seçmenini yok sayar gibi bir görüntü sergiledi. Bundan kurtulması için o söylemlerini değiştirmesi gerekir. Kürt sorununun çözümü CHP'siz olmaz. CHP müdahil olursa bu sorun çözülür? diye konuştu.

-BEYPİLİÇ, 2008 İÇİN 30 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPIYOR

-Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, 2008'de 30 milyon dolarlık yatırım planlandığını bildirerek, ayrıca Konya'da bulunan bir firmayla da yumurta üretimi için anlaştıklarını duyurdu. Beypiliç bünyesinde kümes kurmak için proje aşamasına geçildiğini de aktaran Koca, ?600 bin adet tavuk kapasiteli kümesimizi 8 milyon euroluk yatırımla 2009'da tam kapasite ile faaliyete geçirmeyi planlıyoruz? dedi.

-FİYATLAR TAVAN YAPTI UÇAK AMBULANS ALIMI ERTELENDİ

-Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans projesinde değişikliğe gidildi. Bakanlık, 4 adet ambulans uçak ve 17 adet ambulans helikopter kiralanması için açılan ihaleyi kazanan Koçoğlu İnşaat ile fiyatta anlaşamayınca, uçak ambulans alımından vazgeçti. Son bir yılda yüzde 150 artan helikopter, uçak fiyatları ve tavan yapan pilot maaşları nedeniyle Koçoğlu İnşaat ile pazarlığa girişen Sağlık Bakanlığı, 17 ambulans helikopter için anlaştı. Öte yandan Bakanlığın uçak ambulanslar için yeniden ihaleye çıkacağı öğrenildi.

-TOKİ 5 YILDA 65 MİLYON 808 METREKARE'LİK ALANI MÜLKİYETİNE GEÇİRDİ

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun soru önergesine verdiği yanıt, TOKİ'nin 2003 yılından bu yana 65 milyon 808 bin 239 metrekarelik araziyi mülkiyetine geçirdiğini ortaya koydu. Toplu konut yapımı için kullanılan taşınmazların; 46 milyon 921 bin metrekaresi Maliye Hazinesi'nden, 793 bin 239 metrekaresi ise özel mülkiyetten temin edildi.

-ÖZELLEŞTİRMEDE SIRA OTOYOL VE KÖPRÜLERDE

-Otoyollar ve üzerindeki hizmet tesisleri ile köprülerin özelleştirilmesini öngören tasarı, 28 Mayıs Çarşamba günü Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşülecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) özelleştirme uygulamalarına konu faaliyetler, imtiyaz niteliğinde olacak, imzalanacak sözleşmeler de imtiyaz sözleşmesi olarak düzenlenecek. Özelleştirme sonucu elde edilen gelirler, ÖİB'ce yapılacak harcamalar düşüldükten sonra Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki yolların yapım ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere Hazine'ye aktarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber