9, 10, 11 ve 12 sınıflarda okuyan öğrenciler arasından 2023'ün liderleri yetiştirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği tarafından düzenleneceği açıklanan liderlik eğitimi kursunda, geleceğin lider adayı olan üstün zekalı ve yetenekli çocuklara liderlik eğitimi verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Aydın Menderes, Hasan Celal Güzel, Org. Edip Başer, Melek İpek, Rahmi Koç, Sami Selçuk, Fehmi Koru, Cengiz Çandar gibi birçok ünlü siyasetçi, işadamı, akademisyen, gazeteci, sporcu ve müzisyenin davet edildiği Liderlik Enstitüsü programında, başarılı ve yetenekli çocuklara liderlik eğitimi verilecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın onursal başkanlığını yaptığı Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneğinin yaz faaliyeti olarak planlannan Liderlik Enstitüsü, program kapsamında, kendi alanlarında başarılı olmuş ve liderlik yapmış siyasetçi, yazar, işadamı, akademisyen, sporcu ve müzisyenler ile üstün zekalı ve yetenekli çocuklar bir araya getirerek, deneyimleri paylaştıracak.

9, 10, 11 ve 12 sınıflarda okuyan öğrencilerin eğitime alınacağı belirtilen programda; lider adaylarına, liderlik becerileri, sosyal duyarlılık ve gelecek konularında eğitim verilecek. Eğitime katılacak öğrencilerde; ikna gücü, öncülük becerisi, ahlaki sorumluluk ve toplumsal duyarlılık gibi kabiliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Cumhuriyetin 100 yılında ülkemizi daha ileriye götürecek liderlerin ortaya çıkması amacıyla hazırlanan çalışma 23 Haziran 2008 tarihinde başlayacak ve iki hafta sürecektir. Çalışma konusundaki detaylı bilgilere www.ustunyetenek.org adresinden ulaşılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber