Hakim ve savcıları dolandırdılar

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankaralı hakim ve savcıların, Çubuk'a bağlı Sirkeli Belediyesi'nden aldıkları arsa Hazine arazisi çıktı. Eski başkan hakkında suç duyurusunda bulunanlar arasında üst düzey bürokrat ve eski milletvekilleri de var.

Ev yapmak için Çubuk'a bağlı Sirkeli Belediyesi'nden arsa alan Ankaralı hakim ve savcılar dolandırıldı. Ankara Adliyesi'nde görevli hakim ve savcıların, Sirkeli Belediyesi'nden aldıkları arsa Hazine arazisi çıktı.

Aralarında Ankara Adliyesi'nde görevli bir başsavcı vekilinin de bulunduğu hakim ve savcılar, arsa alarak ev yapmak için Ankara'ya 37 kilometre uzaklıkta bulunan Sirkeli Belediyesi'nin 2001 yılında yaptığı ihaleye girdiler. Kişi başına 5 milyar lira para ödeyen hakim ve savcılar, tapularını almak isteyince arsanın Hazine'ye ait olduğu anlaşıldı.

Suç duyurusunda bulundular

Bunun üzerine şoka uğrayan hakim ve savcılar, Ankara Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdular. Ne paralarını, ne de tapularını alamayan hakim ve savcılar, kendilerine Hazine arsasını belediye arsası olarak satan Sirkeli eski Belediye Başkanı Necmi Kayhan hakkında suç duyurusunda bulundular. Başkan Kayhan tarafından dolandırıldıkları idida edilenler arasında hakim ve savcıların yanısıra üst düzey bürokratlar ve eski milletvekkileri de bulunuyor. Dolandırılan kişilerin sayısı toplam 114 kişi buluyor. Olayı doğrulayan Sirkeli Belediyesi'nin şimdiki Başkanı Mehmet Yurtseven, Milli Emlak'ın konuyla ilgili teftiş yaptığını ve ihaleye çıkarılarak verilen arsanın Hazine arsası olmasından dolayı tapuları veremediklerini ifade etti.

Yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber