Yaşlı ve özürlü aylığı evlere teslim edilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhtaç, yaşlı ve özürlüler 2 Haziran'dan itibaren aylıklarını vatandaşlık numarasıyla PTT şubelerinden alabilecek.

Hak sahiplerinden 85 yaşın üzerinde olanlar ile yüzde 75 özrü bulunanların aylıkları ise 5 Eylül'den itibaren hiçbir ek ücret ödemeksizin bildirdikleri adrese getirilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile PTT arasında ?65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz, ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun?a göre aylık alanlara yapılan ödemelere yönelik protokol dün imzalandı. Protokole, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imza koydu.

1.2 milyon kişi

Protokole göre, 2 Haziran'dan itibaren söz konusu yasa kapsamındaki aylıklar PTT işyerlerinde ya da hak sahiplerinin ikamet ettikleri konutlarda ödenecek. PTT işyerlerinden aylık almak için vatandaşlık numarası yazılı kimlik belgesi ibraz etmek yeterli olacak. Eylülden itibaren aylıklar ödeme ayının 5. gününden itibaren gerçekleştirilecek. Uygulamadan yararlanabilecek olan 1 milyon 200 bin 523 vatandaştan ek ödeme istenmeyecek.

Hak sahiplerinden 85 yaşın üzerinde olanlar ile yüzde 75 özrü bulunanların aylıkları ise 5 Eylül 2008'den itibaren talep etmeleri halinde evlerine getirilecek. Söz konusu hizmetin masrafları, SGK tarafından karşılanacak.

Yıldırım, uygulama ile aylıklara ulaşmanın daha kolay olacağını belirterek, ?Üç kuruşluk aylık için vatandaş beş kuruşluk masraf ediyordu. Bu işlemlerden artık para almıyoruz? dedi. Çelik de 3 ayda bir alınan bu aylıkları artık aylık, 2 aylık ve 3 aylık şeklinde ödeme imkânının da olacağını, bu yöndeki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber