28 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAKANLARI KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dünyası Kültür Bakanlarıyla, Çankaya Köşkü'nde bir araya geliyor. (Saat:15.00)

-GÜNAY, TÜRKSOY ÜYESİ KÜLTÜR BAKANLARI İLE GÖRÜŞÜYOR

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRKSOY Daimi Konseyi 24. Dönem toplantısına katılan, Kültür Bakanları ve heyet başkanları ile Bakanlığın Opera Binası'ndaki makamında görüşüyor.

-Görüşmenin ardından Günay ve Türkçe konuşan ülkelerin Kültür Bakanları Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenecek ?Kaşgarlı Mahmud ve Dönemi? konulu ?2. Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu?nun açılış törenine katılıyor. (Saat:09.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda yabancılara mülk satışını öngören kanun tasarısı görüşülüyor. (Saat:13.00)

-DTP'Lİ KAPLAN'IN BASIN TOPLANTISI

-DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor (Saat:14.30)

-KİT Komisyonu'nda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ile İstanbul Altın Borsası'nın hesapları inceleniyor. (Saat:10.30/14.00)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu Televizyon Yapımcıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu'nu dinliyor. (Saat:10.30)

-Tuzla Tersanelerindeki işçi ölümlerini araştırmak üzere kurulan Araştırma Komisyonu, Referans Gazetesi'nden Osman Öndeş ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yetkilileri dinliyor. (Saat:11.00/14.00)

-ABD'Lİ SENATÖRLER MECLİS'TE

-AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu Manhattan'dan gelen ABD senatörleri ile görüşüyor. (Saat:15.00)

-DANIŞTAY BAŞKANLIK SEÇİMİ

-Sumru Çörtoğlu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından boşalan Danıştay Başkanlığı için seçimlere devam ediliyor. Dün yapılan 20. turda Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden (44) en yüksek oyu almıştı.

-DEVLET BAKANI EKREN TÜSİAD TOPLANTISINDA

-Devlet Bakanı Nazım Ekren ile BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, TÜSİAD'ın düzenlediği ?Yurtdışı Finansal Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türk Bankacılık Sektörü: Eğilim ve Riskler? konulu seminerde konuşuyor. (Saat:09.00)

-BAKAN GÜNAY VAGON SAHNESİNİ UĞURLAYACAK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Garı'nda düzenlenecek törenin ardından, doğuya hareket ederek tiyatro yolculuğuna başlayacak olan Devlet Tiyatroları Vagon Sahnesi'ni uğurluyor. (Saat:08.45)

-BANKALARARASI KART MERKEZİ

-Bankalararası Kart Merkezi, banka kartları ve kredi kartları ile ilgili son gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10.00)

-STEİNMEİER DE, BABACAN'A AKP DAVASINI SORACAK

-Dışişleri Bakanı Babacan, Cuma günü Almanya'ya ikili bir ziyarette bulunacak. İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin anlaşmanın imzalanacağı ziyaret sırasında Alman Dışişleri Bakanı Steimeier'in AKP hakkındaki kapatma davasını soracağı belirtiliyor.

-AKP'DEN, ASKERİ PERSONELE SAĞLIK, HARÇ, SINAV HAKKI VE YAŞ SINIRI KOLAYLIĞI GETİREN YASA TEKLİFİ

-AKP, Türk Silahlı Kuvvetleri Personeline, sağlık, sınav ve harç alanlarında kolaylıklar getiren yasa teklifi hazırladı. Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı'nın imzasını taşıyan yasa teklifiyle; eğitim süreleri 5 yıla çıkarılan askeri lise, astsubay hazırlama okullarının son sınıf öğrencilerine harçlık verilmesine imkan sağlanıyor.

Teklifle; sözleşmesi sağlık nedeniyle sona eren uzman erbaşların maluliyet kararı beklemeden sağlık yardımından yararlanmalarına imkan getiriliyor. Uzman erbaşlıktan, erbaşlığa geçmekte 28 olan yaş sınırı değiştirilirken, halen 2 olan sınav hakkı da 4'e çıkıyor.

-PİYASALARIN KİMYASI BOZULDU

-Mali ve reel sektörün yıllık enflasyon beklentisi yılbaşından bu yana yüzde 50, cari açık beklentisi 6 milyar dolar, faiz beklentisi 3 puan dolayında arttı. Yılın başında yüzde 6.44 olan 2008 yılı enflasyon beklentisi Mayıs'ta yüzde 9.64'e, cari açık beklentisi de 39.6 milyar dolardan 45.6 milyar dolara yükselirken, büyüme beklentisi yüzde 5'ten yüzde 3.9'a geriledi.

-Gelecek üç aylık dönemler için beklenen yıllık bileşik faiz oranı bonoda yüzde 15.7'den yüzde 18.6'ya, tahvilde yüzde 15.7'den yüzde 19'a'e; gelecek 12 için beklenen oran da bonoda yüzde 14.5'ten yüzde 17.1'e, tahvilde yüzde 14.5'den yüzde 17.4'e çıktı. 2008 sonu dolar kuru beklentisi de 1.2798'den 1.3437'ye yükseldi.

-DÜNYA EKONOMİK FORUMU: ?İSTANBUL EKONOMİK CANLILIĞIN TA KENDİSİ?

-Davos toplantılarıyla ünlü Dünya Ekonomik Forumu Avrupa ve Orta Asya konulu İstanbul'da 30 Ekim -1 Kasım tarihlerinde düzenleyecek. WEF'in bu yılki toplantılarının tanıtıldığı yayında İstanbul toplantısından beklentiler sıralandı.

-CHP'DE ?MADIMAK? GÖRÜŞMESİ

-Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin müze yapılması için harekete geçen parti yönetimi, geçtiğimiz günlerde otel sahibi ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Otel için 15 milyon YTL fiyat gündeme gelirken görüşmelerin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

-ADT 9 DEĞİŞİK OYUNLA YAZ SEZONU TURNESİ'NDE

-Ankara Devlet Tiyatrosu, ?Her Yerde Tiyatro? sloganı ile Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında 26 ilde tiyatroseverlerle buluşacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber