AKP'den CHP'ye çok sert 'telekulak' cevabı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mehmet Fırat, telekulak iddialarına cevap verdi. Fırat, CHP'nin iddialarını mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

- Birileri bir türlü halkı ikna edememenin sıkıntısıyla ajitasyona başvuruyor.

- AKP yasal dinlemeyle ilgili bir çok yasal düzenleme yaptı.

- Biz bunu samimiyetle ve inanarak yapıyoruz. Ancak bugünkü teknik şartlar içinde yasal olmayan dinlemelerin yapılmayacağı kanısında değiliz.

- Bunların Youtube gibi sitelerde yayınlandığını biliyoruz.

- Ancak ana muhalefetin açıklamasının zamanlaması ilginçtir.

- İktidar olarak GAP Eylem Planı'nı açıklamamızın hemen ardından bu iddiaların ortaya atılması bu kanımızı da güçlendiriyor.

- Ne diyor ?Ana muhalefet merkezinde Genel Sekreter'in odası güvenlik güçleri tarafından dinlendi. Cuma günkü görüşme Pazartesi basında yer aldı?

- Yer kesin olarak belirlenmiştir. Dinlemenin bir ortam dinlemesi olarak yapıldığını göstermektedir. Dinleme yapıldıysa kim tarafından yapıldığı Baykal tarafından belirlenmiştir.

- Bu kadar bilgileri olmasına rağmen neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadılar. Anlaşılamamaktadır.

- Derin devletle kimin irtibat içinde olduğu ortada. Biz de zaman dinlendiğimize dair şüpheye düşüyoruz. Ama bunu bir paranoyaya çevirmemek lazım. Eğer yasal olmayan bir yönünüz yoksa endişeye kapılmamanız lazım. Buna rağmen dinliyorsa lanet olsun derim.

- GAP gibi projelerimizi gölgelemek için bu zamanlama seçilmiştir. Genel Sekreter ile Vali ile arasındaki görüşme de teyit edilmektedir.

- Acaba bu açıklama 1940'lı yıllardaki CHP-valiler ilişkisinin 2008'de de devam ettiğini gösteren görüntüyü ortadan kaldırmak için mi yapıldı?

- Sayın Baykal'ın bu açıklamasının peşini bırakmayacağız, unutturmayacağız ve yargıya taşıyıp hesaplaşacağız. Eğer bu iddiaları mahkemede ispatlayamazsa müfterit yaftasını CHP'nin boynuna AKP olarak bir daha çıkarılmamak üzere asacağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber