Keneye karşı koruyucu sprey

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da, keneyle mücadele çalışmaları kapsamında, riskli bölge olarak belirlenen 457 köyde vatandaşlara keneye karşı koruyucu sprey dağıtılıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Ahmet Tosun ve sağlık ekipleri ile birlikte merkeze Boğazönü Köyüne giderek vatandaşlara keneye karşı koruyucu sprey dağıttı.

Sağlık Bakanlığınca, riskli görülen illere kene kovucu sprey gönderildiğini hatırlatan Purtul, Çorum'un da riskli bölgeler arasında bulunduğunu, bu kapsamda 457 köyde sprey dağıtacaklarını belirtti. Sağlık ekiplerinin söz konusu köylerde yaşayan tüm ailelere sprey dağıtımı yaparak keneler hakkında bilgi verdiğini anlatan Purtul, ilacın 2-3 hafta koruyucu etkisinin bulunduğunu kaydetti.

Merkez ve köylerde yaşayan 9 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Purtul, şunları söyledi:

?Dağıtılan bu sprey, kenenin bulunabileceği bölgelere gidilmeden önce sıkılarak giysilerin nemlendirilmesi gerekiyor. Spreyle nemlendirilen elbiselerin 2 saat kurutulduktan sonra giyilmesini tavsiye ediyoruz. Kurutulmadan giyilen elbisedeki ilacın ciltle teması halinde zarar verme ihtimali bulunuyor.?

Riskli bölgelerde Tarım Müdürlüğü ile eğitim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğümü dile getiren Fikret Purtul, ?Tarım Müdürlüğü ekipleri, riskli bölgelerdeki hayvan ve barınakları ilaçlıyor. Bizim ekiplerimiz de halkı bilgilendiriyor, kene kovucu sprey dağıtıyor. Bakanlığımız tarafından 3 bin adet sprey gönderildi. Şu anda bu spreylerin dağıtımı yapılıyor. Gelecek hafta içerisinde 5 bin adet sprey daha gelecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber