Belediye gelirleri yüzde 33 artacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni kanun tasarısıyla yerel yönetimlerin İller Bankası'ndan aldıkları pay yüzde 30 artacak. Ödeneğin yüzde 80'i nüfusa, yüzde 20'si de illerin gelişmişliğine göre paylaştırılacak

TBMM'YE sunulan İl Özel İdareleri ve Belediye Gelirleri Kanun Tasarısı'yla, yerel yönetimlerin İller Bankası'ndan aldıkları paylar yüzde 30 artarken, bu payların yüzde 80'lik kısmı nüfusa, yüzde 20'lik kısmı da illerin gelişmişlik endeksine göre dağıtılacak. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, tasarının TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu ve 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle de yürürlüğe girmesinin planlandığını açıkladı.

4 MİLYAR YTL ARTACAK

TANRIVERDİ ?Tasarı ile yerel yönetimlere genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay 2007 yılına göre ortalama yüzde 33 artırılmaktadır. Daha somut bir ifadeyle yerel yönetimlere aktarılacak kaynak, yaklaşık olarak 4 milyar YTL artırılmaktadır. Yeni kanunlarda modern yönetişim ilkelerine ve hemşehrilerin yönetime katılımlarına, kadın ve çocuk sorunlarına önem verilmiştir' diye konuştu. Tanrıverdi ?Belediyelerimizin İller Bankası'ndan aldıkları paylar yüzde 30 artacak ve bu payların yüzde 80'lik kısmı nüfusa, yüzde 20'lik kısmı illerimizin gelişmişlik endeksine göre dağıtılacaktır' dedi.

NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber