Emekli aylığı alanlar artık memur kadrolarına atanamayacak

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 03:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20005 yılı bütçesinde yer alan maddeye göre istisnai atamalar dışında, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan atanması uygulaması kaldırılmaktadır.

2005 yılı Bütçe Kanunun konuya ilişkin maddesi aşağıdaki şekildedir.

f) Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararname ile atanan ve görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler ile yüksek öğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine yapılacak atamalar hariç olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, (a) fıkrasının üçüncü paragrafında belirtilen kurum ve kuruluşların kadrolarına açıktan atanamazlar.

Herhangi bir sosyal güvenli kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.

Cumhurbaşkanlığına seçilenler, dışarıdan Bakanlar Kurulu üyeliğine atanalar, yasama organı üyeliğine seçilenler, mahalli idareler seçimleri sonucuna göre görev alanlar ile özel kanunlarında emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilmeksizin çalıştırılma ve görev yapma hakkı verilenlerden; Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararname ile atanan ve görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla her derece ve türdeki örgün ve yagın eğitim kurumlarında ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler hakkında yukarıdaki paragraf hükümleri uygulanmaz.

Diğer kanunların emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken emeklilik veya yaşlılık aylıkları ve/veya diğer tazminatları kesilmeksizin atanmaya, çalıştırılmaya veya görevlendirilmeye izin veren hükümleri ile 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun ek 11. maddesine göre alınmış Bakanlar Kurulu Kararları, 1.1.2005 tarihinden itibaren uygulanmaz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber