Kamu-Sen, memur maaşlarına enflasyon farkının yansıtılmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, Mayıs ayı enflasyon rakamlarının, açıklanan enflasyon hedefinin tutmayacağını gösterdiği gerekçesiyle hükümetin enflasyon hedefini yenilemesini ve kamu çalışanlarına enflasyon farkının yansıtılmasını istedi.

Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, enflasyon oranının, memur maaşlarına yapılan zam oranını Şubat ayında aştığı hatırlatıldı. Bundan sonraki aylarda memur maaşlarının reel olarak azaldığı vurgulanan açıklamada, "Yılın ilk 5 ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 6,38 olmuş ve yıllık hedeften yüzde 60 oranında uzaklaşılmıştır. Yıllık enflasyonun yüzde 10,74'e yükselmesi ve iç ve dış gelişmeler 2008 yılı enflasyonunun çift haneli rakamlarda gerçekleşeceğini ortaya koymaktadır" denildi.

Türkiye Kamu-Sen'in yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde12,4 olduğu dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hükümet, 2009, 2010 ve 2011 yıllarına ait enflasyon hedeflerini yükseltmeyi kararlaştırmıştır ama 2008 yılı enflasyon hedefini değiştirmemekte ısrar etmektedir. Siyasi iradenin ısrarlı tavrı, Türkiye Kamu-Sen olarak anlamlı bulunmaktadır. 2008 yılı enflasyon hedefinin yükseltilmesi; beraberinde memur, emekli, dul ve yetim aylıkları ile asgari ücret seviyelerinde de bir revizyonu gerekli kılacaktır.

Siyasi irade ince hesaplarla, politik manevralarla sinekten yağ çıkartmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Yetkililer 2009 yılından önce 2008 yılı enflasyon hedefini yenilemek ve yeni hedeflere göre kamu görevlilerinin maaşlarına 2008 yılı başından itibaren enflasyon farkı yansıtmak zorundadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber