Protokol gölgede, öğrenciler güneş altında bekledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR,(DHA)

ESKİŞEHİR'de bir ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen çevre töreninde vali yardımcıları ve Milli Eğitim Müdürünün de aralarında bulunduğu protokol gölgede oturdu, öğrenci ve öğretmen ise güneş altında kaldı. Öğrenci ve öğretmenler ceket ve gömleklerini başlarına tutarak güneşten korunmaya çalıştı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bugün öğle saatlerinde Ahmet Sezer İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene Eskişehir Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Nurettin Ceylan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İl Çevre Müdürü Mehmet Karakaya, Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özkan ile çok sayıda kişi katıldı.

GÜNEŞ ALTINDA KALAN ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Törende protokol, kurulan çadırın altında gölgede oturdu, öğrenciler ve öğretmenler ise bahçede ayakta durarak güneş altında kaldı. Öğretmenler ceketlerini, öğrenciler ise çevre günü nedeniyle kendilerine dağıtılan tişörtlerini giyip çıkardıkları gömleklerini başlarının üzerine koyarak güneşten korunmaya çalıştı. İlköğretim okulu öğrencilerinden bazıları, ?biz burada güneş altında kalırken müdürler gölgede oturuyor. Tören başlamadan bir saat önce bizi bahçeye çıkartarıp beklettiler? dedi.

Ahmet Sezer İlköğretim Okulu'ndaki tören nedeniyle bir 112 ambulansı da okul bahçesinde hazır bekletildi. Törende konuşma yapan İl Çevre Müdürü Mehmet Karakaya, çevreye gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, ?Temizliğin birinci şartı, suların temiz olmasıdır. Suyu gerektiği şekilde kullanmamız, israf etmememiz lazım. 1 gram kurşun 1 ton suyu kullanılmaz hale getiriyor. 1 kilogram kullanılmış atık yağ, 1 milyon metreküp suyumuzu kirletiyor. Suya atık maddeler karıştırılmamalı? dedi.

KENE KORKUSU

Çevre Günü nedeniyle düzenlenen törenin ardından öğrenciler okul bahçesinde çevre temizliği yaptı. Öğrenciler daha önceden kendilerine öğretmenlerinin çevre temizliğini Orman Fidanlığı'nda yapılacağının duyurulduğunu ancak daha sonra bunun kene korksu nedeniyle iptal edilerek temizliği okul bahçesinde yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber