Karadeniz'in 'Antalyası' olma hedefi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'ın tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, yolcu rıhtımı ve 500 kişilik çok amaçlı salon projesi hayata geçirilerek turizmin çeşitlenmesi amaçlanıyor.

Helenistik döneminden, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Amasra, yaklaşık 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle de ziyaretçiler için cazibe merkezi olan ve yılda yaklaşık 250 bin kişinin geldiği ilçede, özellikle resmi tatiller ile bayramlarda çevre illerden çok sayıda kişi ağırlanıyor.

MS 41-54 yıllarında Roma yol ağının parçası olarak imparator anısına yaptırılan Kuşkayası Yol Anıtı'nın yanı sıra ilçenin koyları, tertemiz kumu, az dalgalı suları ve yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki Amasra Plajı ile tarihi kale, kilise ve Bedesten'in yanı sıra müzesinde sergilenen 4 bin yıllık tarihi mirası yansıtan eserler ile bölge turizminin cazibe merkezleri arasındaki Amasra, Karadeniz'in ''Antalyası'' olmayı hedefliyor.

Amasra, güneş, kum ve deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen Karadeniz'in önemli turistik alanları arasında yer alıyor.

Amasra'da turizmin çeşitlenmesi amacıyla yolcu rıhtımlarının yanı sıra Tekke Mahallesi'ndeki 1600 metrekare alana valiliğin işbirliği sağlanarak çok amaçla salon inşa edilip, turizmi 4 mevsime yayabilmek amaçlanıyor.

Rıhtımın inşaatına yaz mevsimi sonlarında başlanarak kısa sürede tamamlanması ve yılda en az 20 yolcu gemisinin gelmesinin planlandığı Amasra'da, kongre salonunun hayata geçirilmesiyle de çok fazla sayıda organizasyona ev sahipliği yapılması bekleniyor.

-HEDEF 1 MİLYON TURİST-

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salonun projesiyle ilgili hazırlıklarının tamamlandığını, Valiliğe inşaatı ortak yürütmek için yazdıkları yazıya cevap beklediklerini söyledi.

İlçenin, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler ile tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine yakınlığının kongre turizmi açısından avantaj teşkil ettiğine dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

''Yıllardır uğraştığımız projeleri hayata geçirmekte sona yaklaştık. Kongre salonu inşaatına kısa sürede başlamayı istiyoruz. Tesisin açılmasıyla çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Otellerin tamamının faydalanabileceği salonda, kongrelerin yanı sıra tiyatro oyunları sahnelenecek, film gösterimleri ve galalar da yapılabilecek. Fransa ve ABD'den büyük yolcu gemileriyle Bartın'ın Amasra ilçesine turist gelmesine imkan sağlayacak yolcu rıhtımı projesinin yaz sonunda inşaat çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Kongre ve yolcu rıhtımı projelerini hayata geçirerek yılda 1 milyon turist hedefliyoruz. Amasra, güneş, kum ve deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen Karadeniz'in önemli turistik alanları arasında yer alıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber