?Keneye çare bulduk' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Isparta'da emekli imam 54 yaşındaki Mustafa Ali Korkmaztürk ile emekli işçi, 61 yaşındaki Süleyman Kılınç 4 yıllık uğraş ardından ?keneye çare bulduklarını' iddia etti. Sarı renkli bir sıvıyı bir koyunun kene yapışan kalçasına süren Korkmaztürk ve Kılınç 7 dakika sonra kendiliğinden düşen kenenin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na (KKKA) yol açan zehrini de bırakamadan öldüğünü öne sürdü.

Merkeze bağlı Aliköy'de oturan emekli imam Mustafa Ali Korkmaztürk ile emekli işçi Süleyman Kılınç, KKKA hastalığının Türkiye'de insan ölümlerine yol açmaya başladığı ilk günlerden itibaren keneye karşı çare bulmak için araştırma yaptıklarını söyledi. 4 yıllık uğraş ardından bulduklarını iddia ettikleri sarı renkli sıvıyla gazetecilerin önünde deneme yapan Korkmaztürk ve Kılınç, biri koyunun kene yapışmış butuna sıvıyı bir bez parçasıyla sürdü.

Sıvı sürüldükten 30 saniye sonra kene kıpırdamaya başladı, 7 dakika sonra da tutunduğu yerden düştü. Keneyi avuçlarına alan iki emekli bunun öldüğünü gösterdi. Korkmaztürk ve Kılınç bu işlemi defalarca denedikten sonra basın önüne çıktıklarını belirterek, sıvının içinde ne olduğunu patent almadan önce kesinlikle açıklamayacaklarını kaydetti.

Korkmaztürk ve Kılınç'ın kene ısırığından ölümlere son vereceğini iddia ettikleri buluşlarıyla ilgili olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Entamolog (Böcek Bilimcisi) Prof.Dr. İsmail Karaca ise böyle bir buluş olabileceğini belirtti. Prof.Dr. Karaca son dönemde keneyi kaçırıcı, özellikle de arap sabunuyla ilgili çeşitli denemelerin yapıldığını, bunun da internet sitelerinde yer aldığını bildirirken, ?Bu nasıl bir sıvı bilmiyorum ama anlatım itibariyle keneyi kaçırıcı bir özelliğe sahip gibi gözüküyor. Görüp denemeden bilimsel yorum yapmak doğru değil? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber