CHP, memurları sokağa dökecek

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, toplu sözleşme ve grev hakkı taşımayan memur sendikacılığının bir anlam taşımadığını ifade ederek, ''Meclis'te memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı için CHP olarak düğmeye basacağız'' dedi.

Ali Topuz, bazı CHP milletvekilleriyle birlikte Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, konfederasyon Başkanı Ahmet Aksu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Topuz, bir süre önce sonuçlanan toplu görüşmenin ''Göstermelik'' olmanın ötesine geçemediğini söyledi.

Memurlara sendika hakkı veren yasal düzenleme gerçekleştirildiği dönemde, CHP'nin toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi için ısrarcı olduğunu anımsatan Topuz, ancak, ''Kamu düzeninin bozulacağı'' gerekçesiyle bunun kabul edilmediğini söyledi.

Partisinin, Meclis'te memura toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini öngören yasal düzenleme için düğmeye basacağını ifade eden Topuz, ''Biz, Meclis'te bu yönde mücadele edeceğiz. Sizin de bu konuda toplumsal mücadeleniz gerekli. Artık anlaşıldı ki, memurların toplu sözleşme hakkını elde etmesi kamu düzenini bozmayacaktır. Eğer, AKP'yi ikna edebilirsek bu düzenlemeyi uzlaşmayla çıkarırız. Olmazsa, biz parti olarak mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber