Bakan Şahin sendikaları en zayıf noktasından yakaladı

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memura yapılan zammı az bulan memur sendikalarını en zayıf noktasından yakaladı. 'Memuru en iyi biz koruyoruz' diyen Şahin, sendikalar için bakın ne dedi?

Hükümet ve memurlar arasında yürütülen toplu görüşmeler bitti ancak yaşanan tartışmalar devam ediyor. Toplu görüşmeleri yürüten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile memur sendikaları arasında şimdi de 'çalışanın hakkını kim koruyor' tartışması çıktı. Bakan Şahin, sendikalarda çalışanların maaşlarının düşük olduğunu belirterek, 'Biz çalışanların haklarına sendikalardan daha fazla sahip çıkıyoruz' dedi. Sendikalar da Bakan Şahin'in bu sözlerine tepki gösterdi.

Memur sendikalarının memur maaşlarına yönelik itirazlarını anımsatan Şahin, bu sendikaların kendi çalışanlarına ne kadar maaş verdiğini araştırdıklarını söyledi. Şahin, 'Birisi 393 milyon 800 bin, bir başka konfederasyon da 476 milyon ücret veriyor. Bizim verdiğimiz artışı az bulup 'eylem yapacağız, hükümeti protesto edeceğiz' diyenlerin kendi çalışanlarına verdiği rakamları gözler önüne seriyorum. Biz çalışanlarımıza çalışanların sözcülüğünü yapanlardan daha çok sahip çıkıyoruz. İşte rakamlar ortada. Bizim sahip çıktığımız kadar da onları çalışanlara sahip çıkmaya davet ediyoruz' dedi.

ONLAR BİZE ÖRNEK OLSUN

Bakan Şahin'in açıklamalarına tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da, 'Bizde zaten iki tane çalışan var. Basın müşavirimiz 600 milyon alıyor'dedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber