İptalde Kanadoğlu etkisi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalçınkaya iddianameşe Savaş'ın kitabındaki iddiaları aynen koymuştu. Yüksek Mahkeme de Kanadoğlu'nun başörtüsüne ret gerekçelerini aynen kabul etti

ANAYASA Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsü yasağını sona erdirecek olan değişiklikleri Anayasayı ihlal ederek içerik yönünden inceleyip reddetmesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Mahkemenin içerik denetimi gerekçeleri anayasa profesörleri tarafından anayasanın ihlal etmesi olarak değerlendirilirken, Yargıtay emekli Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, bu gerekçeleri tam bir yıl önce 30 Mayıs'ta Cumhuriyet gazetesinde kaleme alındığı ortaya çıktı. Kanadoğlu'nun aynı gerekçeleri başörtüsü duruşmasından birkaç gün önce Eko Enerji dergisinin Haziran 2008 sayısına verdiği röportajda da dile getirdi.

?BEN BAKMAM DİYEMEZ'

KANADOĞLU, Eko Enerji dergisinin Haziran 2008 sayısına verdiği röportajda, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasayı ihlal eden tutumunun nasıl olacağını şöyle açıklamıştı: Anayasa Mahkemesi teklif yeter sayısının olup olmadığını değil, onun teklif edilip edilemeyeceğini de incelemek durumundadır. (...) ?Teklif yetersayısı vardır. Ben başka bir şeye bakmam' diyemez. Çünkü, ortada teklif edilemezlik durumu vardır. Onu incelediği zaman esasına girmek mecburiyetindedir. Yoksa, 4'üncü maddenin hiçbir değeri ve yaptırım gücü kalmaz.

Hep onlar biliyor!

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, dava açılmadan iki ay önce eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş tarafından yazılan ?AK Parti çoktan kapatılmalıydı' adlı kitaptan bazı bölümleri aynen alarak AK Parti'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameye koyduğu ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber