11. sınıf öğrencisine bir defalık alan değişikliği hakkı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YAKUP BULUT / ANKARA

Liselerde sınıf geçmeye yeni düzen getiriliyor. Mevcut yönetmeliğe göre iki dersten zayıfı olan üst sınıfa geçerken, MEB Talim Terbiye Kurulu'nun kararlaştırdığı yeni düzenlemede sınır 5 zayıfa çıkartıldı. 11. sınıf öğrencilerine de bir defaya mahsus olmak üzere alan değişikliği yapma hakkı tanındı. Talim Terbiye Kurulu değişikliğine ortaöğretimde öğrenci başarısının artırılması ve kaynakların verimli kulanılması gerekçe gösterildi.

3 SORUMLULUK SINAVI

Ortaöğretim 9,10. ve 11. sınıfların her birinde ya da alt sınıflar dahil başarısız ders sayısı toplamı en fazla 2 olan öğrenci bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebiliyordu. Yeni düzenleme ile 9. sınıfta 3, 10. ve 11. sınıflarda 2 olmak üzere alt sınıflar dahil başarısız ders sayısı toplamı en fazla 5 olan öğrenci bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek.

Öğrenciler başarılı veya başarısız oldukları en fazla 3 dersten ortalama yükseltme sınavlarına girebilmekteyken yeni düzenlemeyle öğrenciler en fazla 4 dersten bu sınavlara girebilecekler. Mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerinin katılabileceği 2, alt sınıflardan sorumlu dersi bulunan öğrencilerin katılabileceği 1 sorumluluk sınavı yapılmaktaydı. Yeni düzenlemeyle bu öğrencilerin tamamının katılabileceği 3 sorumluluk sınavı yapılacak.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI

2007-2008 öğretim yılında liselerin 11. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere de bir defaya mahsus olmak üzere alan değişikliği yapma hakkı tanındı. Alan değişikliğinin Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavı'nı izleyen 10 iş günü içinde yapılması esası getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber