10 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Haziran 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖZLER AKP GRUBUNDA

-AKP Meclis Grubu toplanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis Grup toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği türban kararı ile anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulunması bekleniyor. (Saat: 11.15)

-MHP, DTP ve CHP GRUPLARI

-MHP, DTP ve CHP Meclis Grupları toplanıyor. Siyasi partilerin Meclis grup toplantılarında, Anayasa Mahkemesi'nin türban kararı ile Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın senato önerisi konusunda liderler değerlendirmelerde bulunacak. (Saat: 10.30/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL HIRVATİSTAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç'in davetiyle bu ülkeye iki günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek. Gül Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'e hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklamada bulunacak. (Saat: 20.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, görüşmeleri yarım kalan TRT Yasasında değişiklik öngören tasarının görüşülmesi bekleniyor. (Saat: 15.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın başarılı sporculara aylık bağlanması ve devlet sporcusu unvanı verilmesi hakkında kanun teklifi görüşülecek (Saat: 16.00)

-AB Uyum Komisyonu'nda Ceza İnfaz Kurumları'nın Dış Güvenlik hizmetleriyle ilgili kanun tasarısı görüşülecek (Saat: 15.15)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu'nda Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Adnan Ertürk bilgi verecek (Saat: 15.30)

-BAKAN YILDIRIM PTT ÇALIŞANLARINI KABUL EDECEK

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT çalışanlarının sorunlarını dinlemek için Birlik Haber-Sen heyetini makamında kabul ediyor. (Saat:15:30)

-TES-İŞ'TEN ENERJİ ÖZELLEŞTİRMELERİNE KARŞI EYLEM

-Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde, 11 ili kapsayan Başkent ve Sakarya elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesini protesto ediyor. (Saat: 9:00)

-YILMAZ VE KARAYALÇIN KİTAP TANITIMINDA

-Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Abdülbaki Erdoğmuş'un "Mahsun Mezopotamya" isimli kitabın yayınlanması nedeniyle Park Otel'de düzenlenecek olan tanıtım kokteyli ve söyleşiye katılacak. (Saat:18:00)

-GAZİLERDEN KIZILAY'IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

-Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri Türk Kızılayı'nın ?1 Milyon İyi İnsan Aranıyor? isimli kan bağışı kampanyasına katılarak destek veriyor. (Saat: 10.00-17.00)

-ESKİ SENATÖR KABAY: ?SENATO DEMOKRASİNİN ÇİFT ELEĞİDİR?

-Burdur eski Senatörü Ekrem Kabay, Türkiye'de siyasetin ve liderlerin tıkandığını belirtti ve Meclis Başkanı Toptan'ın ?senato? önerisine destek verdi. Gelişmiş ülkelerde çift meclisli yapılar bulunduğuna işaret eden Kabay, ?Meclis Başkanı'nın senato tartışmasını açması Türk demokrasisi açısından çok önemli. Gelişmiş demokrasilerde çift Meclis esası var. Bu Türkiye'de de tartışılmalı? diye konuştu.

-Kabay, ?Senato, demokrasinin çift eleğidir. Günümüzde Senato'nun siyasete önemli katkı sunacağı kanısındayım. Dünyadaki gelişmiş demokrasilerinin tümünde faydalı işler yapıyor. Günün koşullarında Türkiye'ye çok daha yararlı olur. Çünkü daha çok kişi çözümün içine girecek.?

-İKİ AYDA 25 BİN 581 ESNAF KEPENK KAPATTI

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıt, 2008'in ilk iki ayında 25 bin 581 esnafın kepenk kapattığını ortaya koydu.

-Bakan Çağlayan, aynı dönemde, 39 bin 677 şirketin açıldığını, kapananların açılanlara oranının yüzde 64 olduğunu belirtirken, ?kurulan ve kapanan dengesinin şimdiye kadar oluşan en büyük rakama ulaştığı iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır? dedi.

-Bakan Çağlayan'ın verdiği bilgiye göre, işyerini kapatan esnaf ve sanatkarların 18 bin 386'sı mesleği terk etti, 2 bin 205'i iflas etti, 800'ü de devretti.

-YASED BAŞKANI UYSAL: YABANCI YATIRIMLARDA RİSK İŞTAHI AZALIYOR

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Tahir Uysal, Avrupa ve dünya ekonomisinin yavaşlama içine gireceğini, Türkiye'nin de bu yavaşlamadan payını alacağını kaydederek, ?Yabancı yatırımlar konusundaki risk iştahı geçen senekine oranla daha düşük düzeyde olacak. Dünyadaki satın alma ve birleşmelerde yüzde 40 civarında bir daralmayı hemen görüyoruz. Daralmanın daha da artması olası, bunlardan da yine Türkiye payını alacak? dedi.

-AVRASYA'DAKİ PETROL KAYNAKLARI İÇİN TÜRK-ARAP İŞBİRLİĞİ

-3'üncü Türk-Arap Ekonomik Forumu Perşembe ve Cuma günleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde İstanbul 'da yapılacak. Toplantıda Avrasya'daki petrol ve gaz kaynakları konusunda ortak Türk-Arap girişimleri de ele alınacak.

-MEB'DE İHALE YOLSUZLUĞU YAPANA TERFİ

-Bitlis Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar'ın akrabası Cemalettin Göngör, Bitlis'in Hizan ilçesinde Hizan YİBO'da görev yaparken 120 tonluk kömür alımı ihalesinde yolsuzluk yaptı. Güngör, daha sonra ise Hizan Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

-BAKAN'A DAVA AÇTI, SORUŞTURMA ÜZERİNE SORUŞTURMA AÇILDI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Temmuz 2007'de tazminat davası açan Başmüfettiş Atılay Ergüven, birden fazla soruşturmayla karşı karşıya kaldı.

-ANADOLU'DAKİ EN YAŞLI KAZI "MAGNESİA", MÜZELİK ESER ŞAMPİYONU İSE "LAGİNA KUTSAL ALANI"

-Açık hava müzesi niteliği taşıyan Anadolu'da, uzun süre devam eden kazı çalışmalarının en eskisi, 166 yıllık Magnesia kazısı oldu. İlk çalışmanın 1842 yılında başlatıldığı, en yaşlı kazı unvanına sahip Magnesia, envanterlik eser kayıtlarını ise boş bıraktı.

-Anadolu'da yürütülen uzun süreli kazı çalışmalarında ikinci sıraya da Lagina Hekate Kutsal Alanı yerleşti. 1856 yılında, N.C Newton'un sondaj çalışmalarına başladığı alan, bugüne kadar müzelere kazandırdığı bin 111 eserle ise, en eski kazılar arasında, envanterlik eser şampiyonu unvanına sahip.

-YAZ ZATÜRRESİ ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR

-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Rasim Küçükusta, ?legionella? bakterilerinin neden olduğu zatürre hastalığının, insanların suyla temasının ve klima kullanımının daha fazla olduğu yaz aylarında sıkça görüldüğünü söyledi.

-Prof. Dr. Küçükusta, legionella bakterilerinin neden olduğu Lejyoner Hastalığının ise, çok ağır ve özellikle de vaktinde tanınıp tedavi edilmediğinde ölüm ihtimali yüksek olan bir zatürre türü olduğunu bildirdi. Küçükusta, bu bakterilerin otel, iş merkezi, gökdelenler gibi büyük binaların havalandırma sistemlerinin su bölmeleri, havuzlar, su depoları gibi ortamlarda çoğaldıklarını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber